Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Вікно в Америку»

Інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку» успішно продовжує свою діяльність в ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Центр “Вікно в Америку” створено на основі угоди про взаєморозуміння між відділом преси, освіти і культури посольства США в Україні та нашим закладом вищої освіти. Це місце проведення лекцій, дискусій, інтерактивних програм, презентацій, літературних вечорів, зустрічей з цікавими людьми, що сприяє кращому розумінню життя та культури Америки. Цього навчального року в центрі функціонують такі заняття: 

  • “English Kids Club” – заняття вивчення англійської мови з учнями 2-4 класів (щосуботи о 12.00, 308 ауд.);
  • “Code Club UA” – клуб програмування (щосуботи об 11, 306 ауд.);
  • “Handmade Club” – клуб виробів своїми руками (щосуботи о 13.00);
  • “Verified. Course on Media Literacy” – курс з медіа грамотності (щопонеділка о 9.30, 308 ауд.);
  • Програма малих стипендій з вивчення англійської мови Посольства США в Україні Access.

За підсумками проекту “Youth Leadership Program”, цьогоріч в центрі зможуть працювати молодіжні лідери – волонтери.

Співробітники Центру надають відвідувачам інформацію про США, інформують про американські програми допомоги та обміну, сприяють вивченню англійської мови. Посольство, в свою чергу, надає Центру друковані та електронні ресурси про США, нові друковані та електронні ресурси з проблематики, відповідно до потреб основних категорій користувачів, матеріали про програми та  гранти уряду США, освітні можливості та фінансову підтримку для навчання в Сполучених Штатах Америки.

2 жовтня, в рамках реалізації проекту “WOA on the Go”: професійна підтримка персоналу бібліотек переміщених університетів”, в науковій бібліотеці ЛНУ відбудеться презентація та дарування книжкової колекції в фонд нашої бібліотеки за участю координаторки американських центрів Посольства США в Україні Наталки Ясько та представника асоціації “Інформатіо-Консоціум” Вікторії Чьочь.

3 жовтня в інформаційно-культурному центрі «Вікно в Америку» відбудеться навчальний тренінг для персоналу бібліотек переміщених університетів та фахівців інших бібліотек регіону.

Ірина Бахмет,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024