Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Поле завжди у серці агронома

Студенти факультету природничих наук спеціальності «Агрономія» ознайомилися з особливостями виконання осінньо-польових робіт.

Однією зі складових підготовки майбутніх фахівців за спеціальністю 201 «Агрономія» є закріплення знань, умінь та навичок у польових умовах. Для проходження практичних занять та виробничих практик у структурі нашого університету створено відділення науково-технічної підготовки з агрономічного напрямку.

Виїзди до відділення науково-технічної підготовки з агрономічного напрямку спрямовані на формування у студентів-агрономів системи фахових компетентностей необхідних для застосування в майбутній професійній діяльності.

Потрібно відмітити, що на полях відділення закладаються наукові досліди викладачів, аспірантів та магістрантів, які надають можливість студентам познайомитись з вирішенням комплексних завдань з організації і впровадження технологій виробництва високоякісної, екологічно безпечної сільськогосподарської продукції за умов збалансованого природокористування. Цей виїзд студентів мав за мету знайомство з особливостями виконання осінньо-польових робіт, а саме: обробіток ґрунту, внесення добрив та посів озимих культур. 

Під час виїзду завідувач кафедри біології та агрономії, професор Сергій Маслійов, декан факультету природничих наук, доцент Наталія Мацай, доцент Олександр Беседа та аспірант Наталія Коржова провели екскурсії  науково-дослідними ділянками, де заложені досліди за тематикою наукових робіт кафедри.

Хочеться відзначити, що сьогодні в нашій країні, як і у всьому світі професія агронома підвищує свою популярність. Тому кожного року зростає кількість бажаючих навчатися саме за цією складною, але дуже цікавою професією.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024