Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Науково-дослідна робота

Наука завжди є невіддільною частиною розвитку суспільства. На кафедрі біології та агрономії успішно триває науково-дослідна робота.

Так, на кафедрі під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, професора Маслійова Сергія Володимировича, тривають дослідження аспірантка Коржової Наталії Олександрівни, за темою: «Агробіологічні особливості вирощування перспективних сортів ярого ячменю в умовах зони Степу України».

Польові досліди проводяться з 2017 року, на дослідних ділянках відділення науково-технічної підготовки з агрономічного напрямку ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» (земельні ділянки сіл Вишневе, Веселе,  Новоомелькове Старобільського району Луганської області).

Всі варіанти дослідів ведуться за загальноприйнятими методиками, розміщуються в зернових сівозмінах з прийнятим для регіону чергуванням культур, висіваються сорти ячменю ярого, що внесені до Державного реєстру сортів рослин придатних для поширення в Україні. Спостереження за рослинами проводяться з періодичністю 7-10 днів, від висіву до збирання врожаю.

Основними пріоритетними напрямками в роботі є: розробка та проведення експериментальних досліджень з вивчення особливостей проходження стадій онтогенезу рослини ячменю ярого, під впливом різних видів мінерального живлення; аналіз перспективних сортів ячменю ярого районованих для Луганської області.

Отримані результати досліджень підлягають обробці, обговорюються на засіданнях кафедри та щорічних Днях науки, висвітлюються у фахових наукових журналах.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024