Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Міжнародний день поля – 2019»

23 серпня 2019 року в Інституті зернових культур НААН України відбувся «Міжнародний день поля – 2019».

У заході, який проходив на базі Дослідного господарства «Дніпро», взяли участь представники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: декан факультету природничих наук Мацай Наталія Юріївна, завідувач кафедри біології та агрономії Маслійов Сергій Володимирович, а також аспіранти та магістранти факультету.

У заході взяли участь: начальник управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Удовицький В. О.; директор Інституту зернових культур НААН Черчель В. Ю.; академіки НААН України Дзюбецький Б. В. та Черенков А. В., представники районних та обласних управлінь агропромислового розвитку, керівники та вчені установ НААН, фахівці агрохолдингів, насінницьких господарств та інших установ.

Під час заходу учасники відвідали демонстраційно-технологічні полігони, де були представлені близько 170 гібридів кукурудзи селекції НААН, іноземної селекції, сорти і гібриди сорго та інноваційні технологічні розробки інституту. Учасники заходу мали змогу не тільки побачити різні гібриди, але і почути консультації від селекціонерів з приводу вирощування кукурудзи, догляду за ним, захисту від шкідників. Пройшла демонстрація нових зразків сільськогосподарської техніки.

Учасники Дня поля звернули увагу на гібриди Рубін і Багряний, які мають насіння червоного кольору, відрізняються підвищеним вмістом каротину і використовуються для потреб птахівництва і тваринництва.

Присутнім були вручені інформаційні матеріали, науково-практичні рекомендації для зони Степу “Інноваційна стратегія збирання зерна та сівби озимих культур під урожай 2020 року”, буклети, каталоги сортів і гібридів насіння Інституту зернових культур 2018 і 2019 років.

За інформацією факультету природничих наук

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024