Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вступні іспити до аспірантури

На факультеті природничих наук пройшли вступні іспити до аспірантури за спеціальністю 201 «Агрономія».

Щороку команда наших науковців-агрономів поповнюється магістрантами, які тільки мріють про наукове майбутнє та вступають до аспірантури нашого факультету.  

Четвертий рік поспіль на факультеті природничих наук проходять вступні іспити до аспірантури за спеціальністю 201 «Агрономія». Гарантом програми підготовки докторів філософії за спеціальністю 201 «Агрономія» є провідний вчений-агроном, заслужений працівник сільського господарства, відомий не тільки в Україні, а й за її межами – завідувач кафедри біології та агрономії, професор, доктор сільськогосподарських наук Сергій Володимирович Маслійов.  До наукової плеяди агрономів-вчених кафедри входять академік НААН, професор, доктор сільськогосподарських наук, заслужений працівник сільського господарства Анатолій Михайлович Шевченко, доценти, кандидати сільськогосподарських наук Наталія Мацай, Галина Євтушенко, Юлія Гаврилюк  тощо. Вони успішно працюють над розробкою наукових тем щодо вирішення найактуальніших проблем аграрного сектору регіону –  розроблення заходів підвищення ефективності мінеральних і бактеріальних добрив; виявлення впливу способів основного й допосівного обробітків ґрунту на врожайність соняшника та харчових підвидів кукурудзи; визначення врожайності кукурудзи залежно від строків і способів сівби та норм висіву насіння; встановлення ефективності поєднання механічних і хімічних заходів контролю бур’янів у посівах харчових підвидів кукурудзи; визначення агробіологічних особливостей росту, розвитку й формування врожайності соняшнику та харчових підвидів кукурудзи.

Наші науковці приймають активну участь у міжнародних та всеукраїнських симпозіумах, конференціях та семінарах, публікують результати наукових досліджень у фахових журналах та журналах Web of Science з аграрних наук.

Бажаємо нашим майбутнім аспірантам та науковцям успіхів, наукових здобутків та інтелектуальних проривів у галузі, якій вони себе присвятили.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024