Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародний день поля

Представники факультету природничих наук відвідали «Міжнародний день поля».

16 серпня 2019 року компанія Syngenta спільно з ПрАТ “Агротон” в селі Варварівка Луганської області проводила «Міжнародний день поля», на якому презентували комплексну технологію вирощування соняшнику та методи боротьби зі злісним бур’яном-паразитом – Вовчком соняшниковим. Також були представлені нові гібриди соняшнику, кукурудзи та озимого ріпаку. На захід були запрошені керівники сільськогосподарських підприємств, провідні фахівці з проблем вирощування с/г культур. У цьому заході також прийняли участь представники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка: завідувач кафедри біології та агрономії, доктор сільськогосподарських наук, професор,  Маслійов Сергій Володимирович, викладачі, аспіранти та магістранти факультету природничих наук.

На заході фахівці поділилися з присутніми новітніми методами для підвищення продуктивності рослин, та отримання високого урожаю соняшника та кукурудзи.

На теоретичній частині міжнародного Дня поля були розглянуті наступні питання:

– Портфоліо-менеджер з насіння олійних культур компанії Syngenta Ольга Марченко розповіла про роль «Сингенти» в розвитку селекції соняшника.

– Тетяна Малина, менеджер лабораторії Харківського діагностичного центру виступила з презентацією «Вовчок: міфи та реалії – розповсюдження рас, біологія, чинники впливу на розвиток паразита».

– Геннадій Малина, менеджер з маркетингу розвитку напрямку олійних культур ознайомив присутніх з новою технологією боротьби з Вовчком  «Soulguard: шлях до успіху»,  яка включає в себе генетичну стійкість, гербіцидний контроль, а також при поєднанні цих методів велике значення приділяється дотриманню правильної агротехніки.

Після теоретичної частини присутніх запросили ознайомитися з демонстраційно-дослідними ділянками посівів нових гібридів соняшника: СИ Арко, СИ Честер, СИ Розета КЛП, СИ Катана КЛП, Суматра HTS, Сузука HTS; та перспективних для нашої зони гібридів кукурудзи: СИ Пандора, СИ Імпульс, СИ Скорпіус, СИ Енермакс та СИ Орфеус.

         За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024