Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Гості з Києва

До нашого університету завітали поважні гості з Києва.

18 липня під час робочого візиту до Луганської області делегація у складі генерального директора громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірини ЖДАНОВОЇ та координатора програм «Фонд «Відкрита політика» Ірини ЗАГОРОДНЬОЇ спільно з Іриною КРАВЧУК, начальником відділу організаційного забезпечення та контролю головного управління вищої освіти Міністерства освіти і науки України завітала до нашого університету.   

Гостей зустріли ректор Сергій САВЧЕНКО, проректори із науково-педагогічної роботи Дмитро УЖЧЕНКО та Олександр БАБІЧЕВ, декан факультету природничих наук Наталія МАЦАЙ.

Під час екскурсії університетом Сергій САВЧЕНКО розповів про історико-архітектурні особливості будівлі, в якій розташовано університет зараз, про історію становлення та розвитку університету, про сьогодення університету, особливості роботи в умовах переміщення та перспективи його розвитку. У своєму кабінеті ректор звернув увагу гостей  на реліквію нашої Альма-Матер – прапор знайдений на руїнах Луганського аеропорту після його оборони у 2014 році. Цей прапор, ризикуючи своїм життям, вивіз однин із викладачів університету у 2015 році вже із окупованого Луганська.

Гості оглянули виставку картин студентів та випускників нашого університету, яка розміщена на другому поверсі корпусу. Відвідали й приміщення актової зали університету, яке було відремонтовано у цьому році до 97-го Дня народження рідної Альма-Матер.

Вразив гостей і геологічний музей, відкриття якого було приурочене до 95-ї річниці з дня заснування факультету природничих наук. Відновлення музею та налагодження його роботи були проведені почесним професором університету, кандидатом геолого-мінералогічних наук, доцентом кафедри географії Миколою УДОВИЧЕНКОМ. Родзинкою нашого геологічного музею є експозиції палеонтологічних зразків, як Донбасу так і інших регіонів світу. Останнім часом експозиції музею поповнюються й зразками, які знайдені вже теперішніми студентами під час науково-дослідних експедицій. Особливо гостей вразив, знайдений нашими студентами у минулому році зразок викопного скам’янілого дерева.

Гостям презентували й експонати зоологічних колекцій, які стануть основою відновлення зоологічного музею університету. Усі представлені експонати зроблені руками студентів-біологів  під час навчальних практик із зоології та практичних занять з таксидермії під керівництво викладача кафедри біології та агрономії Сергія ЛИТВИНЕНКА.

Ознайомили гостей й з навчальною лабораторією «Нова українська школа» навчально-наукового інституту педагогіки та психології, на базі якої під керівництвом кандидата педагогічних наук, доцента кафедри дошкільної та початкової освіти Людмили ВАРЯНИЦІ реалізують сучасні підходи щодо навчання студентів та підвищення кваліфікації вчителів початкової школи регіону.

Відповідно до мети візиту у Луганську область делегація познайомилася з організацією роботи приймальної комісії та освітнього центру «Донбас-України», безпосередньо поспілкувавшись з проректором з науково-педагогічної роботи Дмитром УЖЧЕНКО, відповідальним секретарем приймальної комісії Ярославою ЮРКІВ та керівником освітнього центру Світланою ХАРКІВСЬКОЮ.

Щира та привітна зустріч відбулася з гостями і на факультеті природничих наук. Радо вітали гостей не тільки керівництво факультету, а й співробітники і навіть студенти факультету, яких зв’язують дружні стосунки з гостями. На знак щирої дружби генеральному директору громадської організації «Фонд «Відкрита політика» Ірині ЖДАНОВІЙ була вручена пам’ятна дощечка з подякою за плідну співпрацю та підтримку у вихованні студентів факультету природничих наук.

Гостей ознайомили й з умовами проживання студентів. Проректор з науково-педагогічної роботи Олександр БАБІЧЕВ провів екскурсію новим гуртожитком, який буде заселений з нового навчального року. Гостям показали житлові кімнати з сучасним ремонтом та новими меблями, кімнату самопідготовки зручно облаштовану та з сучасною технікою, а також побутово-господарчі приміщення, де є все необхідне для забезпечення комфортного проживання мешканців гуртожитку. Гості залишилися приємно враженими від побаченого.    

Ми дякуємо гостям за візит та сподіваємось на подальші зустрічі!

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024