Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Практичний досвід

Студенти спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» проходять практику в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни.

Вже два тижні студенти спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія проходять практику в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни – лікувально-реабілітаційному закладі, якому Указом Президента України надано статус національного, а Міністерством охорони здоров’я України визначено як координаційний центр мережі госпіталів з реабілітації учасників АТО/ООС. Центр – один з найвідоміших медичних закладів в Україні, оснащений сучасним лікувально-діагностичним і реабілітаційним обладнанням; це сучасна лікарня на 600 ліжок, яка щорічно приймає понад 9 тисяч ветеранів війни з усіх регіонів України.

За словами фахівців Центру студенти за короткий час зарекомендували себе з позитивного боку, активно долучаючись до процесу комплексної реабілітації пацієнтів. У свою чергу студенти приємно вражені роботою закладу, зокрема сучасним реабілітаційним обладнанням.

«Для нас це дуже великий досвід – працювати з таким обладнанням, зокрема з апаратами СРМ-терапії, які є тільки в декількох медичних закладах України» (Вікторія Рибіна, студентка ІІІ курсу спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія).

«Професія фізичного терапевта через декілька років, буде входити в десятку найзатребуваніших професій. Завдяки Центру ми переконалися, що наша професія – це професія майбутнього, і ми задоволені, що пов’язали своє життя з фізичною терапією» (Сергій Савченко, студент ІІІ курсу спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія).

Кафедра фізичної терапії, ерготерапії та здоров’я людини ННІ фізичного виховання і спорту висловлює щиру подяку директору Українського державного медико-соціального центру ветеранів війни заслуженому лікарю України Юрію Олександровичу Гріненко і всім працівникам Центру, за допомогу в організації практичної підготовки майбутніх фізичних терапевтів.

Професія реабілітолога – професія майбутнього

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024