Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Семінар-тренінг з МКФ

Кафедра фізичної терапії, ерготерапії та здоров’я людини провела семінар-тренінг для медичних і соціальних працівників із Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ/МКФ-ДП).

У рамках реалізації плану заходів із впровадження в Україні Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ/МКФ-ДП) за ініціативою Міністерства охорони здоров’я України на базі кафедри фізичної терапії, ерготерапії та здоров’я людини ННІ фізичного виховання і спорту проведено одноденний семінар-тренінг із впровадження і використання МКФ і МКФ-ДП.

Міжнародна класифікація функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я – це багатоцільова класифікація, що включає уніфіковані, стандартизовані критерії для опису стану здоров’я і пов’язаних з ним станів. МКФ використовується спеціалістами галузей охорони здоров’я, соціального захисту та освіти для оцінки здоров’я та функціонування особи, визначення ступеня обмеження життєдіяльності під час надання міждисциплінарних послуг (медико-освітніх, медико-соціальних, корекційно-розвиткових, реабілітаційно-оздоровчих тощо).

У заході взяло участь 19 представників медичних, реабілітаційних і соціальних установ Луганської області, зокрема Луганського обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти, КУ ЛОЦРДІ «Відродження», КУ «Кремінський районний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю», Лисичанської комунальної лікувально-профілактичної установи «Центральна міська лікарня імені Тітова», Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру. Під час тренінгу учасники розглянули інтегровану біопсихосоціальну модель функціонування та обмеження життєдіяльності, структуру, коди та кваліфікатори МКФ, особливості практичного застосування класифікації (створення категорійного профілю МКФ).

Кафедра фізичної терапії, ерготерапії та здоров’я людини ННІ фізичного виховання і спорту дякує всім учасникам за дружню атмосферу і цікаву дискусію! Дякуємо Ользі Лучинскій та Українській фундації громадського здоров’я за підтримку і допомогу в організації тренінгу!

За інформацією кафедри фізичної терапії,
ерготерапії та здоров’я людини

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024