Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виробничий процес майбутніх агрономів

Студенти, магістранти та аспіранти спеціальності «Агрономія» долучилися до виробничого процесу відділення науково-дослідної станції ЛНУ.

Вже можна вважати гарною традицією, коли з року в рік студенти, магістранти та аспіранти факультету природничих наук кафедри біології та агрономії, спеціальності 201 «Агрономія» тісно співпрацюють з відділенням науково-дослідної станції ЛНУ імені Тараса Шевченка під керівництвом завідувача відділення Курила А. С.

Основною метою навчальних та виробничих практик є практичне закріплення студентами отриманих теоретичних знань під час лекційних, лабораторних занять та самостійної роботи, а також оволодіння сучасними методами та методиками польових і лабораторних досліджень.

Завдання практик полягає у формуванні практичних навичок за змістом навчальних дисциплін фахової підготовки. Під час проходження практик проводяться екскурсії, камеральна обробка матеріалів та проведення експериментів з використанням сучасного обладнання та методів досліджень, ведення щоденників, виконання самостійних спостережень і наукових-досліджень за індивідуальними завданнями.

Наші студенти залучаються до виробничого процесу та мають можливість вивчити та наочно побачити основні етапи технологічного процесу вирощування сільськогосподарських культур на науково-дослідних та демонстраційно-експериментальних ділянках. Вони із задоволенням виконують обов’язки помічника провідного фахівця з агрономії.

Важливим розділом практик є набуття передового досвіду щодо сучасних інноваційних технологій вирощування основних сільськогосподарських культур в нашому регіоні.

Бажаємо нашим студентам позитивних вражень, натхнення та плідної подальшої діяльності.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024