Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Барвиста музика душі»

22 травня в інституті культури і мистецтв було презентовано мистецький проект Олександра Плохотнюка  «Барвиста музика душі»

22 травня в інституті культури і мистецтв презентував свій мистецький проект «Барвиста музика душі» доцент кафедри музичного мистецтва і хореографії Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат педагогічних наук, лауреат міжнародних конкурсів Олександр Плохотнюк.

У концерті з такою назвою прозвучали красиві й надзвичайно яскраві мелодії, які супроводжують і забарвлюють наше життя, надихають і окриляють любов’ю серця, наповнюють ніжністю і теплом наші душі.

Із Середніх віків та Відродження труба вважалася військовим та привілейованим музичним інструментом, а згодом вона стала невід’ємною частиною музичної культури будь-якого міста!

Якщо в епоху бароко труба вважалась своєрідним символом при дворі короля, то пізніше вона увійшла в міський побут у складі духових оркестрів і диксилендів. А ще, згодом вона перетворилася на сольний джазовий інструмент.

12 композицій з різним характером прозвучало у сольному концерті – у супроводі камерного оркестру інституту культури і мистецтв, джаз-ансамблю «Традиція». Також одну з ліричних композицій ілюстрували магістранти спеціальності хореографія Анастасія Чуб та Олексій Білобров.

Надзвичайно майстерне виконання та тепла атмосфера весни не залишили байдужими глядачів та подарували справжнє свято високої музики серед робочих та навчальних буднів.

За інформацією НН ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024