Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Викладачі підвищують навички та вміння в організації дистанційного навчання

Викладацький склад ЛНУ продовжує номінуватися на участь у грандах з метою підвищення технологічних навичок.

Цього разу до числа 20 викладачів різних вузів України на тижневий он-лайн тренінг в Києві ввійшла і завідувач кафедри англійської філології ЛНУ імені Тараса Шевченка Світлана Шехавцова. Он-лайн курси організувало Посольство США.

Основна мета проведеного тренінгу – ознайомити українських викладачів з різними платформами  дистанційного навчання, з’ясувати їх переваги та недоліки. Як розповідає Світлана Олександрівна, всім учасникам програми надавалася можливість визначитися з вибором найбільш ефективної та зручної інформаційної платформи для створення дистанційних курсів.

Тренінг передбачав також навчання учасників  опановувати комунікативне середовище.  Адже йдеться про постійний зв’язок студентів і викладачів, який необхідний для повноцінного навчання в цій формі. «Ми розглядали такі міжнародні платформи, як Canvas, Schoology, Wiggi, Nicenet, Edmodo, які дозволяють використовувати і створювати інтерактивні аудіо та відео технології», – говорить Світлана Шехавцова.

Більше того, представниця ЛНУ на всеукраїнських курсах повідомляє про можливість, яка надається студентам і викладачам вишу. А саме – продовжити засвоювати новиі технології на наступних он-лайн тренінгах, які будуть проводитися протягом  літа в різних містах України. Як повідомляють в ЛНУ, вже були відібрані на конкурсній основі учасники майбутніх курсів у Харкові.

Для Луганського національного університету імені Тараса Шевченка такі курси для викладачів є необхідними. Оволодіння  різними інформаційними платформами з великими технологічними можливостями дозволяє поліпшувати якість дистанційного навчання ВНЗ.

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024