Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Вручення сертифікатів

16 травня в ІРЦ “Вікно в Америку” ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів випускникам курсів англійської мови Access Microscholarship Program.

Протягом двох років учні шкіл району разом в викладачем кафедри східних мов та координатором програми Гусаковою Оксаною вивчали англійську мову та знайомилися з американською культурою і традиціями.

Аташе з питань викладання англійської мови Джон Сілвер та його помічник Альона Сухініна вручили цього дня сертифікати 22 старшокласникам, серед яких учні Старобільської гімназії, Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів №2, Старобільської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3, Старобільської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів №4, Калмиківської ЗОШ, Коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка та Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу.  На захід також було запрошено голову первинної профспілкової організації університету Володимира Мороза, журналіста газети “Вісник Старобільщини” Наталію Квітку, головного спеціаліста відділу освіти Наталію Гупал, представника громадської організації “Дієва громада”, батьків учнів. Всі вони співпрацювали з командою Access протягом двох років та допомагали реалізовувати проекти для учнів.

На початку заходу Джон Сілвер і Альона Сухініна поспілкувалися з учнями, дізналися їх  плани на майбутнє. Далі слово надали учням, які заздалегідь готували розважальну програму для гостей, вірші, подяки та пісні, а також випускниця програми Маргарита Старікова намалювала портрети організаторів, що стало приємною несподіванкою для них.

Завершився захід врученням сертифікатів і подарунків та святковим тортом для всіх. Представники США в Україні зазначили, що на цьому їх співпраця з учнями не завершується. Відтепер всі учні вважаються офіційними випускниками програм, що фінансуються посольством США і вподальшому можуть брати участь у програмах обміну та навчання.

Нагадаю, що офіційне відкриття програми у Старобільську відбулося 3 жовтня 2017 року. До кінця травня заняття будуть проходити у звичайному режимі, два рази на тиждень, а вже у червні на всіх випускників програми чекає відпочинок у літньому таборі у Слов’янську. На сьогоднішній день в програмі Access навчається 430 учнів по всій Україні. Всі заходи відбуваються за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

За інформацією
Оксани Гусакової – викладача кафедри східних мов

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024