Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Математичний журнал ЛНУ включено до категорії «А»

Математичний журнал «Algebra and Discrete Mathematics» включено до категорії «А» нового Переліку наукових фахових видань України. 

Згідно з наказом МОН України № 612 від 07.05.2019 журнал «Algebra and Discrete Mathematics» включено до категорії «А» нового Переліку наукових фахових видань України.

Нагадаємо, що відповідно до наказу  МОН України № 32 від 15.01.2018 Порядок формування Переліку наукових фахових видань України встановлює нову класифікацію видань, включених до Переліку. А саме, до категорії «А» Переліку включаються наукові періодичні видання України, що входять до наукометричних баз Scopus та/або Web of Science Core Collection, до категорії «Б» – видання, які відповідають вимогам підпунктів 1-8 пункту 6 цього Порядку, і до категорії «B» – видання, які відповідають вимогам підпунктів 1-5 пункту 6, з урахуванням вимог підпункту 3 пункту 11 вказаного вище Порядку. Крім цього, Порядком формування Переліку наукових фахових видань України встановлено, що науковим фаховим виданням, включеним до Переліку на день набрання чинності цим наказом, присвоюється категорія «В» строком на два роки. Якщо протягом цього строку стосовно видань категорії «В» до МОН подані документи, що підтверджують дотримання вимог для присвоєння категорії «А» або категорії «Б», їм присвоюються ці категорії. Видання категорії «В», яке протягом двох років не отримало права на присвоєння категорії «А» чи категорії «Б», виключається з Переліку без права поновлення. Отже,  усі журнали, що входять до Переліку наукових фахових видань України, повинні пройти переатестацію в МОН України.

Зазначимо, що у 2002 році за ініціативи доктора фізико-математичних наук, професора Усенка Віталія Михайловича наш університет став засновником математичного журналу «Algebra and Discrete Mathematics». Журнал  має міжнародну редакційну колегію, до складу якої входять провідні вчені з одинадцяти країн світу. Головними редакторами журналу є член-кореспондент НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Ю. А. Дрозд та доктор фізико-математичних наук, професор А. В. Жучок. Ученим секретарем журналу є доктор фізико-математичних наук, доцент Ю. В. Жучок, а технічним редактором – старший викладач кафедри алгебри та системного аналізу А. Б. Попов. Журнал реферується в таких всесвітніх базах наукових видань, як Scopus, Emerging Sources Citation Index (Web of Science), Mathematical Reviews, Zentralblatt Math, Реферативний журнал. Математика та Math-Net.Ru. Згідно з наказом МОН України № 1413  від 24.10.2017 видання успішно пройшло перереєстрацію і було включено до списку наукових фахових видань України.

Безпосередня підтримка адміністрації ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” відіграє важливу роль у розвитку нашого математичного видання, а багаторічна робота міжнародної редколегії журналу сприяє інтеграції вітчизняного наукового потенціалу у світовий науковий простір та створенню  якісної публічної комунікації вчених-математиків.

 

Завідувач кафедри алгебри
та системного аналізу А. В. Жучок

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024