Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Нові можливості

Нові можливості пропонує студентам Інститут фізики, математики та інформаційних технології ЛНУ імені Тараса Шевченка

Інститут фізики, математики та інформаційних технологій повідомляє про внесення корективів у назву навчального підрозділу. Це вплинуло на специфіку роботи Інституту, який нещодавно мав назву «Інститут інформаційних технологій». Як наголошує Геннадій Могильний, директор Інституту, виходячи з того, що розвиток науки і техніки безпосередньо пов’язаний з фізикою та математикою, технічний прогрес не можливий без цих двох спеціальностей. Тому структурний підрозділ поставив перед собою завдання розширити можливості навчання, дати студентам необхідні знання для кар’єрного зросту.

Орієнтуючись на змішану форму навчання, студентам пропонується засвоїти такі напрямки та спеціальності:

• математика;

• фізика;

• інформатика;

• системний аналіз;

• комп’ютерна інженерія;

• програмна інженерія;

• документознавство та інформаційна діяльність.

Сьогодні Інститут фізики, математики та інформаційних технологій активно фінансується і оснащується новою технікою. Студенти Інституту успішно засвоїли змішану форму навчання, продемонструвавши хороший результат у кінці навчального семестру. «Для нашого Інституту дуже важливим є те, що більшість студентів, на позицію яких відбилася ситуація на Сході, все-таки свою перевагу віддали нам. Понад 80% студентів повертаються, щоб продовжити навчання у нас», ˗ говорить Геннадій Анатолійович.

Стосовно майбутніх перспектив в Інституті фізики, математики та інформаційних технологій кажуть, що хліб важкий, але результат є очевидним. Адже держава потребує професіоналів, знавців своєї справи. Як повідомляють і Інституті, близько 90% студентів хочуть продовжити своє навчання, підвищити освітньо-кваліфікаційний рівень.

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024