Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Заняття за участю «культурних інформаторів»

На факультеті іноземних мов відбулося заняття за участю «культурних інформаторів» зі студентами ІІ курсу, які вивчають східні мови.

Стратегія «культурні  інформатори» («cultural informants») полягає в тому, що інформаторів  запрошують на  заняття, де вони  розповідають про особливості своєї мови та  культури. Інформатори підтверджують або заперечують ідеї й  уявлення студентів про інші культури та  інформацію, які вони отримують з підручників. Заняття за участю культурних  інформаторів проводилося зі студентами другого курсу ЛНУ, що вивчають східні мови. Заздалегідь студенти разом з викладачем курсу «Культура та спілкування» (Culture and Human Communication)  Федічевою Н.В. готувалися до цього заняття й формулювали  питання до інформаторів.

Інформаторами були студенти-іноземці  Полтавського університету економіки і торгівлі  із таких країн як Єгипет, Алжир, Йорданія, Нігерія, Марокко. Почалося заняття з інтерв’ю – студенти задавали гостям численні запитання, наприклад: Is it okay in your country to _______? Why do people in your country ________? What behaviors reflect your culture? How does culture in your country function in a way for humans to live with one another? (Чи можна у вашій країні  _______? Чому люди у вашій країні ______? Яка поведінка відображає вашу культуру? Як культура у вашій країні функціонує таким чином, щоб люди могли жити один з одним у злагоді?).

Студенти-іноземці  також запитували українських студентів  про їх світогляд,  ціннісні орієнтації,  культуру спілкування з батьками й  викладачами, мову тіла, тощо. Відповідаючи на запитання іноземців, наші студенти мали можливість ознайомити їх з  особливостями української культури.

На занятті крім студентів-іноземців,  були присутні викладач англійської мови і науковець із турецького університету Карабюк  Ірфан  Тосунджоглу та магістрант ЛНУ із Китаю Джелі Ву. Вони із задоволенням вислуховували присутніх й висловлювали власну точку зору щодо питань міжкультурної комунікації.

За інформацією ФІМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024