Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Завершення спортивного сезону в університеті

24 квітня відкритим кубком університету з міні-футболу «Весняні ластівки» завершувався спортивний сезон університету 2018-2019 навчального року.

Десять збірних команд університету, коледжів, РЦПО та команди середньої школи №2 на чудовому майданчику, що надала дирекція середньої школи №2 визначали володаря кубку. Система проведення змагань олімпійська, тому програш і команда вибуває із змагань. Уже в першому турі 4 команди залишають турнір. РЦПО-2 з рахунком 6:0 поступається фавориту кубка КЛНУ-1. Господарі майданчика, футболісти школи №2, з мінімальним рахунком 2:1 програють РЦПО-1. ІТОТТ-1 переграє КЛНУ-2 за рахунку 3:1. І досить впевнено «історики» долають ІТОТТ-2 забивши у ворота суперника вісім голів і пропустивши в свої лише 1 і виходять до наступного туру на ще одного фаворита кубку команду ФПН. Після першого туру відбулося урочисте відкриття турніру, у якому брали участь найспортивніший проректор закладу вищої освіти Леонід Ваховський, голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз та голова студентського самоврядування Аліна Олійник. Окрім художніх номерів, що вітали учасників змагань було відзначення подяками та грошовими преміями  провідних спортсменів, які стали переможцями чемпіонату району Старобільського з баскетболу Віталія Кондратенка, Олександра Каву, Дмитра Карпенка (ІФВС), Олександра Кулачка (ФПН) та Євгена Решетила (викладач фізвиховання СГПК) та володарів кубка Старобільського району з волейболу Данила писаного(КЛНУ), Євгена Маслійова (ІТОТТ), Євгена Гусакова (ФПН), Ігоря Соловаря(ІІМВСПН), Ірину Плясулю (ІЕБ) та Данила Ромаха (РЦПО) та міні-футболу Михайла Шамриху, Єгора Корнієнка, Олександра Порцука, Дмитра Григоренка (усі КЛНУ), Павла Ляшка (ІІМВСПН), Євгена Абазіна та Максима Винокурова (Лисичанський педколедж).

У другому турі кубку КЛНУ-1 з рахунком 6:0 перемагають КЛНУ-3 і виходить до півфіналу, де на них вже чекала команда РЦПО-1. Другим півфіналістом стали представники ФПН, які переграли команду ІІМВСПН з рахунком 4:2, пропустивши першими 2 м’ячі. У півфіналі фаворити кубку здобули чергові перемоги. КЛНУ-1 досить впевнено на РЦПО-18:1, а ФПН в напруженому матчі проти ІТОТТ-1 4:2.

Фінальний матч КЛНУ-1 проти ФПН. Кожна команда прагнула перемоги. ФПН отримав суттєве підсилення Владиславом Барабашом. Гра розпочалась обопільними атаками та першими рахунок відкрили коледжами. Уже на 5 хвилині відзначився Андрій Писаренко і слідом за ним за шостій хвилині рахунок подвоїв Дмитро Григоренко, забивши свій восьмий гол на цьому кубку і став кращим його бомбардиром. А ще через хвилину Іван Наливайко забиває гол у ворота коледжан і відновлює інтригу в матчі. Перший тайм закінчується за рахунку 2:1 на користь КЛНУ-1 і всі вболівальники чекали на гостру боротьбу у другому таймі.

Та другий тайм був за командою коледжу. Вже на першій хвилині Михайло Шамриха пробиває воротаря «фепеенівців» Романа Ульянова, а потім ще двічі відзначається Єгор Корнієнко і доводить результат до 5:1. І лише під завісу матчу Іван Наливайко проводить другий гол коледжанам, що захищав Максим Попов. Фінальний свисток фіксує перемогу КЛНУ-1 з рахунком 5:2. За перемогу команда отримала пам’ятний кубок ректорату. Команда ФПН була нагороджена смачним тортом ввід деканату факультету Наталії Мацай. Кращим гравцем кубка визнано Владислава Барабаша.

Голова спортивного клубу,

П. В. Ярошенко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024