Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

ДЕКи завершено

Ось і промайнули державні іспити на кафедрі культурології та кіно-, телемистецтва ІКІ.

У магістрантів розпочалося нове життя, бо вони тепер магістри, а от бакалаври рік можуть побути ще студентами, маючи вже диплом бакалавра.

Студенти спеціальностей «Культурологія» та «Кіно-, телемистецтво» складали державні іспити, які проходили згідно розкладу з 8 по 11 червня 2015 року.

Майбутні бакалаври складали «Комплексний кваліфікаційний екзамен з фахових дисциплін». Це низка дисциплін: для культурології – Історія української культури, Художня культура України, Історія зарубіжної культури, Соціокультурна діяльність, Теорія культури, Методика викладання культурознавчих дисциплін; для кіно-, телемистецтва – Історія світового та вітчизняного кіно-, телемистецтва, Редагування телепрограм, Майстерність ведучого, Теле-, кінооператорська майстерність, Теорія та практика монтажу, Мистецтво телефоторепортажу.

Рівень складності, обсяг державної програми відповідав вимогам, зафіксованим у програмах з курсів «Історія української культури», «Художня культура України», «Історія зарубіжної культури», «Соціокультурна діяльність», «Теорія культури», «Методика викладання культурознавчих дисциплін» «Історія світового та вітчизняного кіно-, телемистецтва», «Редагування телепрограм», «Майстерність ведучого», «Теле-, кінооператорська майстерність», «Теорія та практика монтажу», «Мистецтво телефотрепортажу».

Порадував 5 курс – екзамен складався з захисту дипломної роботи. Представлені екранні роботи широкого тематичного спектру – від соціально-економічної до культурно-пізнавальної тематик. Роботи виконані в різних жанрах, формах і форматах.

Магістранти були на висоті. Їх виступи відзначалися достатнім професійним рівнем. Магістранти показали вагому підготовку і освіченість під час захисту. У якості апробації наукових пошуків магістранти брали участь у наукових конференціях: «Образне слово Луганщини», «Вітчизняна наука на зламі епох: проблеми та перспективи розвитку», «Творчі пошуки в галузі мистецтва та художньої освіти: традиції, сучасність та перспективи».

Хотілося б побажати нашим випускникам легкої дороги в доросле життя!

 

В. о. завідувача кафедри культурології, кіно-, телемистецтва
Царьова І. В.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024