Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День народження НН ІПП

Навчально-науковий інститут педагогіки і психології відсвяткував свій 44-ий день народження.

24 квітня навчально-науковий інститут педагогіки і психології запросив випускників минулих років, викладачів і студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на святкування 44-ї річниці з Дня народження.

Студенти й викладачі інституту підготували святковий концерт, запросили на нього усі структурні підрозділи ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» та педагогічних працівників закладів освіти Старобільщини.

НН ІПП – один з найкрупніших підрозділів університету, у якому наразі навчається 1700 студентів, працюють доктори наук, професори, кандидати наук, доценти, відомі на всю країну й за кордоном; функціонують аспірантура, докторантура та спеціалізована вчена рада із захисту докторських і кандидатських дисертацій. Наш інститут уже 5-й рік знаходиться в евакуації у м. Старобільську Луганської області.

Інститут педагогіки і психології за 44 роки існування очолювали всього 3 людини: Коротков Б. П., Буторєва Л. О., Божко Г.І.

Володіючи прогресивним мисленням, невгомонною натурою, потребою в розвитку, саме Божко Геннадій Іванович за 25 років свого деканства і директорства разом з колективом однодумців перетворив факультет підготовки вчителів початкових класів в потужний Інститут педагогіки і психології.

У 2015 році, колектив переконався в тому, що Інститут упевнено «став на ноги» в умовах евакуації, Божко Геннадії Іванович передав керівництво інститутом його випускниці – Караман Олені Леонідівні.

За роки діяльності інститутом педагогіки і психології підготовлено майже 25 тисяч фахівців.

З вітальними словами до викладацького колективу та  випускників минулих і наступних років звернувся голова вченої та наглядової рад університету, академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, народний депутат Верховної ради України Віталій Семенович Курило та побажав присутнім високих професійних досягнень і звершень, мудрих рішень і далекоглядності, впевненості у своїх силах, самореалізації. Ректор університету – Савченко Сергій Вікторович подякував колективу за відповідальне ставлення та добре організовану навчально-виховну роботу в НН ІПП та побажав натхнення у професійній діяльності, злагоди у щирому та відкритому колективі, гарних студентів та найголовніше – примноження здобутків на освітянській ниві. Директор інституту професор Караман О. Л. зазначила, що на Землі не має більш величної професії, ніж вчитель і вихователь; більш достойної місії, ніж виховувати людину, особистість, віддаючи серце, досвід, знання задля продовження людського роду, розвитку матеріальної і духовної культури, прогресу науки і техніки. Від імені випускників з вітальним словом виступила директор Луганського коледжу Іванова Юлія Миколаївна, усім побажала здоров’я, добробуту, злагоди, мирного неба над головою та успішного процвітання.

Викладачів та студентів нагородили почесними грамотами інституту за активну життєву позицію та сумлінну роботу щодо підготовки студентів до науково-дослідної діяльності.

Викладачі та студенти подивилися фільм «Один день із життя інституту», прослухали відеопривітання Божка Геннадія Івановича та наших друзів з військової частини м. Хмельницький. Голова первинної профспілкової організації Мороз Володимир Петрович подарував принтер колективу викладачів НН ІПП. Студенти підготували концертні номери (пісні – «Студентська молодь», «За любов і волю…», «Калина», «Ти в мене є…», «Синє небо, жовте поле…»; хореографічні постановки – «Голубка», «Ліхтарі», «Зірочки»; жартівливі сценки зі студентського життя).

Ведучі заходу усім побажали:

Нехай пісні ці милозвучні
Для Вас лунають знов і знов
Хай будуть в серці нерозлучні
Надія, Віра і Любов!

За інформацією навчально-наукового інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024