Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дух у русі

Цей девіз паралімпійського спорту напрочуд влучно характеризує життя, навчання, тренування наших спортсменів з обмеженими можливостями.

Зовсім недавно вони повернулися з Кіровограда, де проходив Чемпіонат України з легкої атлетики, один з останніх етапів відбору на Чемпіонат світу в Катарі. У складі збірної команди області виступали студенти четвертого курсу ІФВіС Боровськой Артем, Дворцов Сергій, Сердюк Андрій, Цапун Олександр та другокурсник Холодов Тимофій.

Не було рівних у секторах С. Дворцову (клас F 57). Як результат – три золоті медалі у штовханні ядра, метаннях диску та спису. Треба сказати, що Сергій – відомий пауерліфтер, майстер спорту міжнародного класу. Його виступ у Кіровограді став першим стартом у новому для нього виді спорту. Золотим стартом!

Традиційною була боротьба в змаганнях з метань у класі F 35 між нашими студентами Олександром Цапуном і Тимофієм Холодовим. Цього разу Олександр завоював дві срібні (ядро, диск) і золоту медаль (спис). Більш досвідчений Тимофій був першим у штовханні ядра й метанні диска, показавши при цьому гарні результати.

Непогано виступили на змаганнях Андрій Сердюк і Артем Боровськой. Андрій у тренуваннях виявляв неабияку завзятість, і тому здобуті в жорсткій боротьбі два третіх місця в бігу на 100 і 200 м (клас Т 44) стали оцінкою його праці. Артем почав займатися легкою атлетикою тільки в жовтні 2014 року (до цього він грав у футбольній команді), і тому його шосте місце в бігу на 100 м і п’яте в бігу на 200 м (клас Т 36) вважаємо великим успіхом.

Чемпіонат підтвердив відмінну спортивну форму Т. Холодова. Його участь у ЧС-2015 не викликає сумніву. Є шанси на поїздку в Катар і в С. Дворцова. Наприкінці серпня він братиме участь в останньому етапі відбору.

Вагомий внесок у перемоги спортсменів зробила тренер команди Р. Ф. Старостіна, заслужений тренер України, почесна громадянка Луганська, з якою наш університет співпрацює багато років. Саме завдяки зусиллям Римми Федорівни команда Луганської області не тільки була збережена, а й посіла перше командне місце в змаганнях.

Після приїзду до Кремінної спортсмени та тренер зустрілися з керівництвом ІФВіС. Директор інституту, кандидат педагогічних наук, заслужений тренер України Ю. М. Полулященко привітав студентів з успішним виступом, а Р. Ф. Старостіна в неформальній обстановці розповіла про виступ наших спортсменів і про ті труднощі, які довелося подолати на шляху до Чемпіонату. Римма Федорівна зробила все можливе, щоб спортсмени приїхали до Кремінної та отримали гідні умови для життя й тренувань. Вона змогла вивезти з Луганська спортивний інвентар, коли на блокпостах ополченці особливо уважно оглядали багаж. Ентузіазм тренера передається і спортсменам. Наші студенти тренуються з великим завзяттям, не забуваючи про навчання. У них склалися дружньо-ділові стосунки з викладачами інституту, які із задоволенням проводять додаткові консультації, цікавляться результатами тренувань і змагань. Проведена зустріч дозволила визначити шляхи подальшої співпраці.

Побажаємо успіхів нашим спортсменам та їхньому тренеру!

 

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024