Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки на факультеті іноземних мов

В рамках університетських Днів науки на факультеті іноземних мов 16 й 17 квітня відбулось кілька конференцій.

Це – IХ Міжнародна науково-практична конференція „Україна-Китай: діалог культур” та VI Міжнародна науково-практична конференція „Сучасні тенденції сходознавства”. Географія учасників конференції з України представлена 6 областями: Київською, Харківською, Полтавською, Дніпровською, Запорізькою, Луганською. З доповідями на пленарному засіданні  виступили професор Медведів А.Р, доцент Ірфан Тосунджоглу із університету Карабюк, Туреччина (Karabuk University), викладачі  турецької мови з Харківського національного університету Скразловська І.А. й Алібекироглу С. Професор-японіст Андрій Романович Медведів, у мовної скарбниці якого п’ять мов, спеціально прилетів на конференцію з Міннеаполісу, США. Результат свого дослідження у вигляді статті  надіслала   професор Тереза Сиек-Писозуб   із університету Адама Міцкевіча,  Польща (Adam Mickiewicz University in Poznań). Статті та тези   надіслали викладачі іноземних мов  і  науковці із таких країн як Германія,  Малайзія, Китай, Туреччина, Йорданія,США, Ірак.

З вітальним словом до присутніх звернулась декан факультету іноземних мов Шехавцова С.О. Декан зазначила, що усi магiстранти, аспiранти та викладачi кафедри розпочинали свiй шлях до дослідницької діяльності саме з Днiв науки в університетi. Доклади на секційних засіданнях були присвячені актуальним питанням сучасного сходознавства,  сучасної лінгвістики, методики викладання іноземних мов та суміжних з ними наук.  У дусі часу звучали проблеми, порушені у виступах викладачів, присвячених питанням національно-патріотичного, громадянського й морального   виховання сучасної молоді в Україні, Китаї Туреччині, Японії та  арабсько-мовних країнах.    

Важливі лінгвістичні аспекти китайської, і японської мов було  порушено в докладах таких студентів як Глиненко А.А., Конкс Д.О., Передера О.А., Овчаренко Г.А.,Коломойченко А.В. В обговореннi доповiдей активну участь взяли всi учасники заходу: запрошенi науковці, студенти, магiстранти, викладачi. Професор Медведів А.Р. й магістр ЛНУ ім. Тараса Шевченка з Китаю – Джейлі Ву зазначили важливість проведення таких міжнародних  конференцій.

Підсумки роботи конференції підвила завідувач кафедри східних мов Федічева Н. В. За її словами, конференції дали змогу ще раз акцентувати увагу на актуальних питаннях сходознавства , які у наш час набувають нових характеристик. Вона наголосила, що  за результатами конференцій буде виданий збірник статей та тез  і що добра традиція проведення таких конференцій буде продовжуватися  надалі.  Також Федічева Н. В. побажала  учасникам творчого натхнення для подальшої наукової робот й подякувала їм за те, що вони були  активні, надзвичайно позитивні й зробили внесок у те,  щоб робота конференції була плідною та корисною. Всі учасники конференцій отримали сертифікати.

За інформацією ФІМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024