Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Презентація збірки «Мрії про Україну»

18 квітня в ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулася презентація збірки «Мрії про Україну» книги 4.

Ця збірка є результатом творчої праці небайдужих до українського слова українців. До неї вміщено доробки переможців конкурсу дитячих творчих робіт «Учні – захиснику України», який проводила Харківська обласна громадська організація «Спілка ветеранів АТО» за підтримки Харківської обласної державної адміністрації та студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, які стали учасниками інформаційно-просвітницького форуму «Моя майбутня Україна», що проходив 11 та 12 квітня 2019 року на базі санаторію «Курорт Березівські мінеральні води».

Від Старобільщини на конкурс представили роботи 38 учасників – учнів 14 загальноосвітніх шкіл і гімназій. На презентації студенти факультету української філології та соціальних комунікацій розповіли передісторію створення уже третього видання альманаху, розповіли про літературну історію міста в персоналіях, познайомили з власними спробами пера, провели з присутніми майсте-клас з авторського малювання на пряниках. До заходу приєднався учень музичної школи 2-го року навчання по класу скрипки – Микита Стась (керівник Когут Наталя). Учні підгорівської школи розповіли, що це не перша збірка в їх творчому доробку. За підтримки школи вони видали вже 5 поетичних збірок, серед них найсуттєвіша – «Ні війні», поезії з якої учні зачитали присутнім. Усі учасники презентації на згадку отримали збірку поезій та власне розмальований смаколик з мріями про Україну.

Сподіваємось, що заявлена ідея стане потужним соціокультурним явищем на літературній мапі Луганщини і Харківщини. Укладачі видання переконані: презентація літературних творів, написаних юними митцями, органічно вписується в площину загальнолітературних, новітніх художньо-естетичних і аксіологічних категорій, бо представлені в збірці тексти – це не лише художньо-літературне явище, письменницький задум майбутнього, це творчі пошуки, надії, віра й любов, бажання бути почутим і зрозумілим, випромінені кожним дібраним словом, тропом, фігурою.

Ми вітаємо всіх, хто, відчувши красу й велич рідного слова, зумів розкрити власний творчий потенціал. Сподіваємося, що конкурс об’єднає справжніх патріотів України!

Сергій Теряєв,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024