Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виставка «Донбас»: переPROчитання образу»

У Полтавському краєзнавчому музеї 4 квітня відбулася презентація виставки під назвою “Донбас: перепрочитання образу”.

Організатори та автори – науковці Українського інституту національної пам’яті. Виставка містила маловідомі матеріали з фондів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Галузевого державного архіву СБУ, а також документи з Держархіву Донецької області, що публікувалися вперше.

На презентації виступали не тільки історики та співробітники музею, а й викладачі та студенти ІКМ. Віртуозною грою на скрипці порадував гостей виставки викладач кафедри музичного мистецтва та хореографії, народний артист України Юрій Кириченко. Дуже чуттєві композиції виконали студенти та магістрантка спеціальності музичне мистецтво Ірина Ярочкіна, Артем Батрак та Тетяна Кіндякова.

Метою цього заходу було зруйнування негативного і спотвореного образу Донбасу, створеного російською пропагандою та актуалізованого в українському суспільстві в умовах війни Росії проти України, а також донесення до широкої аудиторії, а передусім молоді та студентів, які були присутні на виставці, необхідності повернення правди про минуле цього краю.

За інформацією ІКМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024