Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Луганщина – світанок України»

15 березня відбувся обласний фестиваль-конкурс художньої самодіяльності «Луганщина – світанок України».

Фестиваль-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області відбувся в районному Будинку культури імені Тараса Шевченка. Головна мета заходу – розвиток народної творчості й різножанрового аматорського мистецтва, відродження української свідомості на Луганщині, любові до Батьківщини, збереження миру та злагоди у нашому суспільстві. Гасло цьогорічного конкурсу – «З вірою в майбутнє».

Студенти та співробітники навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Ірина Боровенська та Юлія Малько взяли участь у позаконкурсній програмі фестивалю – зустрічали приїжджих гостей японським чайним ритуалом Садо.

На фестивалі були присутні керівники району, установ, організацій, працівники культури, майстри народного мистецтва та громадськість Старобільщини.

Оцінювати творчий звіт прибуло компетентне журі у складі представників управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації та Луганського обласного центру народної творчості. Голова журі в цьому році – Аліна Адамчук.

Гала-концерт відбудеться 1 червня 2019 року на щорічному відкритому обласному фестивалі «Луганщина – це Україна» у місті Сєвєродонецьк.

За інформацією НН ІІМВСПН

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024