Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумки конкурсу ілюстрацій

12 березня відбулось нагородження переможців конкурсу ілюстрацій до творів Тараса Шевченка.

Захід проводився з нагоди 205-ї річниці від дня народження митця. До участі в конкурсі було подано 32 творчі роботи. Їх автори – студенти навчально-наукового інституту культури і мистецтв, навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму, факультету природничих наук, Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжу, Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка, Лисичанського педагогічного коледжу, Брянківського коледжу.

Учасники конкурсу традиційно звертались до найбільш відомих поезій Тараса Шевченка („Мені тринадцятий минало”, „Заповіт”, „Катерина”, „Садок вишневий коло хати” та ін.), змальовували образи знакових персонажів Тараса Шевченка, втілювали в кольорах поетичні пейзажі з його творів.

Визначаючи переможців, члени журі враховували оригінальність інтерпретації літературного твору й досконалість виконання. Ілюстратори продемонстрували креативність у художньому вирішенні робіт і майстерне володіння різноманітними техніками малювання: олією, акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю, олівцем, ручкою та ін. Учасники використовували й незвичні для ілюстрацій техніки – аплікацію та витинанку.

І місце присудили студентці навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Анастасії Катрушенко за роботу „Мені тринадцятий минало” з її віртуозною графікою.

ІІ місце посіла Вікторія Козій, студентка навчально-наукового інституту культури і мистецтв. Її робота „Ой пішла я у яр за водою, Аж там милий гуляє з другою…” професійно виконана олійними фарбами на полотні.

ІІІ місце поділили студенти Брянківського коледжу Денис Віщенко з ілюстрацією „Червоний місяць аж горить” та Галина Олійник з роботою „Попрощалось ясне сонце”.

За оригінальність техніки виконання ілюстрації була відзначена робота „Лілея”студентки Лисичанського педагогічного коледжу Аліни Устименко.

Вітаємо переможців конкурсу!

Бажаємо творчих успіхів!

Сергій Теряєв,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка,

за інформацією ФУФСК

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024