Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Грант на обладнання навчального кабінету

Нещодавно НН ІПП виграв грант на обладнання навчального кабінету Нової української школи в рамках проекту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень».

7 березня 2019 представники Ради Європи прибули з візитом до університету з метою зустрічі з учасниками гранту як партнерами та обговорення різних аспектів співпраці.

Від університету на зустрічі були присутні проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Ужченко, директор НН ІПП Олена Караман і доцент кафедри соціальної педагогіки Ярослава Юрків.

Від Ради Європи в зустрічі взяли участь:

  • Лілія Гретарсдоттір, заступник голови Департаменту незалежних органів з прав людини, представник Директорату прав людини (Рада Європи, Страсбург);
  • Ганна Христова, керівник проекту «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень» (Київ).

Партнери обговорили низку соціальних, освітньо-наукових і психологічних проблем університету, викликаних внутрішнім переміщенням; напрями розвитку університету в нестандартних умовах; шляхи реінтеграції молоді з окупованих територій до українського правового та освітнього простору. Особливий інтерес у гостей викликали питання, пов’язані з початком реалізації в Україні концепції Нової української школи, підготовкою педагогів нової формації до роботи в ній.

Д. Ужченко, Е. Караман, Я. Юрків висловили щиру подяку представникам Ради Європи за допомогу в матеріально-технічному та дидактичному обладнанні кабінету Нової української школи за стандартами МОН України; створення умов для підготовки вчителів початкової школи і перепідготовки вчителів-практиків до роботи в Новій українській школі. Найбільше захоплення у гостей викликав новий кабінет, у якому можна проводити не тільки навчальні заняття, але й тренінгову роботу.

Загалом зустріч пройшла в творчій і продуктивній атмосфері. Наостанок гості вручили подарунки і висловили надію на подальшу співпрацю в розвитку найстарішого закладу вищої освіти на сході України – Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

 За інфорацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024