Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Футбол – любов моя»

19-20 лютого продовжився футзальний турнір університету «Футбол – любов моя».

Десять команд другої ліги вели боротьбу за почесний кубок ректорату. Усі команди демонстрували добрі бійцівські якості на майданчику і явні фаворити турніру не потрапили до фінальної четвірки. Приємним сюрпризом турніру став виступ команд РЦПО, які успішно подолали груповий турнір і вийшли до фіналу.

У групі «А» збірна команда РЦПО-2 у першому напруженому поєдинку здолала команду ФПН з рахунком 5:3, а потім забила також 5 м’ячів у ворота футзалістів інституту історії, пропустивши в свої один.

Більш тернистим шляхом пройшла до фіналу перша команда РЦПО на чолі з капітаном Юрієм Бахтіним, який своєю грою закохав в себе численних вболівальників. У першому матчі вони отримали відчутну поразку від збірної КЛНУ-3 з рахунком 6:1. У другому поєдинку на них чекав, як більшість вважали, фаворит групи – збірна НН ІТОТТ-1. Команда, яка в минулому турнірі грала у першій лізі. Але футбол і є чудовою грою тим, що він непередбачуваний. Так було і в цьому матчі: «ітоттівці» вже на восьмій хвилині вели в рахунку 2:0, та утримати переможну ходу не змогли. Два голи Юрія Бахтіна і вже рівновага, а на останній хвилині Дмитро Мамедов проводить переможний гол для РЦПО-1. Ця перемога, над сильнішою командою, окрилила гравців. І в заключному матчі проти КЛНУ -4, граючи здебільшого в обороні , зуміли провести гол у ворота суперника, і здобули перемогу з рахунком 1:0, посіли 2 місце в групі і здобули право грати в фінальній четвірці. Перше місце в групі посіла команда КЛНУ-3.

З групи «Б» до фіналу пробилася команда «Альма-матер», яка спочатку внічию зіграла з ІТОТТ-2 – 4:4, а потім переграла футзалістів ІЕБ – 13:3. А ІТОТТ-2 переграв їх з рахунком 7:3.

Перший матч фінальної четвірки КЛНУ-3 – РЦПО-2. Гра рівних команд, гострі атаки були то в одні, то в інші ворота. За дві хвилини до закінчення гри рівний рахунок 3:3, і лише влучний удар Вадима Корочанського вивів КЛНУ-3 до основного фіналу, перемігши РЦПО-2 з рахунком 4:3.

У другому матчі «Альма-матер» – команда викладачів та співробітників університету домінувала на майданчику проти РЦПО-1 і перемогла з рахунком 5:2.

За третє місце зійшлися дві команди РЦПО. Цікава, напружена гра. Основний час 4:4. У серіях шестиметрових ударів кращою була команда РЦПО-1.

Фінал команд «Альма-матер» – КЛНУ-3. Інтрига була лише протягом першого тайму, де з мінімальною перевагою виграли більш досвідчені гравці «Альма-матер» з рахунком 2:1. У другому таймі ініціатива гри за «альмаматерцями», які забили 5 м’ячів молоді пропустивши у свої 2.Чотири з забитих на рахунку Андрія Носаля, а за підсумками турніру Андрій ще вісім разів примушував воротарів діставати м’яч з сітки воріт. Він і став кращим бомбардиром турніру. А кращим гравцем визнано Івана Скляра з КЛНУ-3.

Голова спортивного клубу,

Петро Ярошенко

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024