Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Англійська мова для університетів»

Відвідування презентації результатів проекту Британської Ради «Англійська мова для університетів».

Проект Британської  Ради «Англійська мова для університетів», ініційований за підтримки Міністерства освіти і науки України у 2014 році, завершується. Протягом п’яти років учасниками проекту стали 32 університети України. Презентація результатів проекту відбулась  19 лютого 2019 року у Києві.

ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» як учасника проекту було запрошено до участі у заході, присвяченому презентації результатів роботи п’ятирічного проекту Британської Ради «Англійська мова для університетів». Від факультету іноземних мов захід відвідали: Шехавцова С.О. – декан факультету іноземних мов, доктор педагогічних наук, професор кафедри романо-германської філології, Биндас О.М. – завідувач кафедри романо-германської філології, кандидат педагогічних наук, доцент, Морозова М.В. – заступник декана з соціально-гуманітарної роботи, викладач кафедри романо-германської філології.

Спікерами на презентації виступили Саймон Вільямс, директор Британської Ради в Україні, професор Саймон Борг, а також Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України. Під час презентації результатів зовнішній експерт, професор Саймон Борг, розповів про зміни та покращення у сфері викладання англійської мови професійного спрямування та викладання фахових дисциплін англійською мовою, як важливого інструмента у процесі інтернаціоналізації

 Професор провів незалежне дослідження результатів проекту та досягнень університетів-учасників. У жовтні та листопаді 2018 року він відвідав 8 вишів, провів опитування 2500 студентів, низку співбесід і спостережень за 40 заняттями з англійської мови та фахових дисциплін англійською мовою.

Також, професор дав низку порад, як у майбутньому поліпшити викладання мови та навчання англійською мовою в університетах України.  Під час заходу була можливість поставити питання професору Саймону Боргу та поспілкуватись із колегами з 32 університетів-учасників проекту.

За інформацією кафедри романо-германської філології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024