Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Семінар для вчителів французької мови

На факультеті іноземних мов відбувся семінар «Сучасні проблеми викладання французької мови в Полтаві і Полтавській області» для вчителів французької мови загальноосвітніх шкіл і викладачів нашого університету.

Захід було організовано 13 лютого у зв’язку з приїздом Тімоте де Майяр – директором організації «Alliance Française», викладачем французької мови як іноземної в Університеті Сорбонна, Вищої  бізнес-школи Парижу (перша європейська бізнес-школа).

Декан факультету іноземних мов, доктор педагогічних наук, професор Шехавцова С.О. і доцент кафедри романо-германської філології, кандидат педагогічних наук, провідний фахівець із французької мови Шаповалова Л.В. виступили з вітальним словом для учасників семінару. Свою наукову роботу французькою мовою представила студентка 2-го курсу спеціальності «Середня освіта. Мова і література (французька, англійська) Майоренко Віра.

Завдяки Тімоте де Майяр на зустрічі було розглянуто питання популяризації французької мови в м. Полтава та Полтавській області, була намічена стратегія співпраці між культурним центром «Alliance Française», вчителями французької мови загальноосвітніх шкіл і викладачами нашого університету. Зустріч пройшла в дружній атмосфері, були обговорені такі важливі питання як необхідність залучення школярів до вивчення французької мови, партнерство між школами і міжнародне співробітництво. Наприкінці семінару всі учасники отримали сертифікати.

За інформацією ФІМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024