Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Олімпійський куточок»

У Кремінній відкрили «Олімпійський куточок» під назвою «Олімпійська освіта: від витоків до майбутнього».

У Кремінській центральній районній бібліотеці в межах акції «Всеукраїнська мережа шкіл олімпійської освіти» відбулося відкриття «Олімпійського куточка» під назвою «Олімпійська освіта: від витоків до майбутнього». Захід відбувся за ініціативи Луганського обласного відділення Олімпійської Академії України за підтримки ЛОВ НОК у Луганській області.

Завдяки акції, головною метою якої є пропаганда олімпійського руху та здорового способу життя, бібліотека отримала в подарунок колекцію унікальних книг та плакатів олімпійської тематики, яка періодично буде поповнюватися.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять ректора ЛОВ Олімпійської Академії України, завідувача кафедри спортивних дисциплін – Галія Сергія Миколайовича.

Учасників заходу привітали голова відділення Національного олімпійського комітету України в Луганській області – Віктор Васильович Острєцов, заступник голови ЛОВ НОК – Гожедрянов Андрій Віталійович та інші.

Звертаючись до присутніх, Віктор Васильович висловив переконання, що відкриття у бібліотеці тематичної виставки книг – неординарна подія для районного центру. Адже ніде більше, в жодній установі Луганщини не знайдеться стільки видань, присвячених фізкультурі, спорту, розвитку здорового способу життя і історії олімпійського руху.

На заході були присутні студенти та викладачі навчально-наукового інституту фізичного виховання і спорту ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка», які мали змогу поспілкуватися з відомими спортсменами-луганчанами: триразовою олімпійською чемпіонкою з легкої атлетики – Ольгою Аркадіївною Бризгіною, бронзовою призеркою Олімпійських ігор з велоспорту – Іриною Вікторівною Янович – випускниками нашого вишу.

Гості познайомили присутніх з розвитком олімпійського руху на Луганщині, розповіли про свої спортивні досягнення та відповіли на запитання, які цікавили майбутніх олімпійців.

Заступник директора з соціально-гуманітарної роботи – Брусак Олександр Михайлович висловив подяку організаторам за плід співпрацю у галузі Олімпійської освіти.

Олімпійський куточок є постійно діючим. Тож запрошуємо всіх бажаючих відвідати бібліотеку та збагатити свої знання з історії і сьогодення Олімпійських ігор.

Всі учасники отримали заряд бадьорості та позитиву від заходу.

За інформацією НН ІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024