Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Яка вона – Японії душа

Співробітники та студенти НН ІІМВСПН взяли участь у проведенні виховного заходу “Яка вона – Японії душа”.

У рамках проекту «Сприяння сталому розвитку та згуртуванню громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», який ініційовано представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні за фінансової підтримки Уряду Японії, 31 січня на базі Старобільської центральної районної бібліотеки відбувся яскравий виховний захід “Яка вона – Японії душа”.

У проведенні заходу взяли активну участь співробітники та студенти навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Ірина Боровенська, Роман Бордюг, Юлія Малько, Валерій Пижов.

Наші хлопці та дівчата були неймовірно гарними під час демонстрації театру мод «Японські мотиви» та проведення традиційної чайної церемонії «Шлях чаю в Японії». Японське чаювання – це не просто традиція, це справжній ритуал, який люди осягають багато років у спеціальних школах. Сенс японського чаювання полягає, головним чином, не в дегустації напою – це більше схоже на медитацію і спробу віднайти гармонію не лише у собі, а й з іншими людьми.

По закінченню заходу діти та дорослі мали змогу сфотографуватися з учасниками дійства.

За інформацією НН ІІМВСПН

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024