Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання Вченої ради НН ІФВС

У НН ІФВС відбулося чергове засідання Вченої ради.

Про результати підсумкової атестації, захисту магістерських робіт випускників другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальностей: «Середня освіта. Фізична культура», «Фізична культура і спорт. Спорт», «Фізична терапія. Ерготерапія», «Фітнес та рекреація» та про організацію практик на 4 курсі доповідав заступник директора з навчальної роботи Гордієнко П. Ю. Він відзначив, що на захисті випускної кваліфікаційної роботи 34,9% (ДФН) та 30,3% (ЗФН) магістрантів отримали оцінку «відмінно»; 51,5 % (ДФН) та 61,8% (ЗФН) «добре»; 13,6% (ДФН) та 7,9% (ЗФН) – задовільну оцінку. П’ять випускників отримають дипломи з відзнакою. Членами комісії із захисту зазначено, що магістранти продемонстрували глибокі знання з фахових дисциплін, набуті протягом навчання в університеті.

Що стосується виробничих практик, Гордієнко П. Ю. зазначив, що згідно навчального плану та графіку проходження практик було проведено педагогічні та тренерські навчальні (виробничі) практики. Базами практики були загальноосвітні школи Луганської та Донецької областей.

На практиці студенти розробляли конспекти та проводили уроки фізичної культури, різні спортивно-оздоровчі заходи, надавали допомогу вчителям фізичної культури й класним керівникам у проведенні спортивних заходів та суддівстві змагань з різних видів спорту, приймали участь у методичних об’єднаннях вчителів фізичної культури. Студент спеціальності Середня освіта. (Фізична культура) Базалей О. провів відкритий урок на обласному семінарі вчителів фізичної культури, де отримав позитивну оцінку. Майже 60% студентів отримали відмінні оцінки.

З питання організації та роботи викладачів інституту в дистанційному режимі звітувала тьютер Полулященко Т. Л., яка зазначила, що методичні матеріали з дисципліни першого семестру 2018 – 2019 н. р. для здобувачів вищої освіти були своєчасно розміщені на сайті дистанційного навчання й містили необхідний методичний матеріал.

Про організаційно-методичне забезпечення спортивно-педагогічних дисциплін на кафедрах заслуховувалися завідувачі кафедр: теорії і методики фізичного виховання О. І. Соколенко, олімпійського та професійного спорту В. І. Бабич та т. в. о. завідувача кафедри спортивних дисциплін Т. Л. Полулященко.

Згідно навчальних планів, спортивні дисципліни у більшій мірі це практичні дисципліни, тому вони повинні бути у повній мірі забезпечені спеціальним обладнанням. Наразі, для ефективного проведення практичної частини майже всіх спортивних дисциплін, існує необхідність у придбанні цього обладнання.

З питання профорієнтаційної роботи, що проводиться в інституті заслухали заступника з соціально-гуманітарної роботи О. М. Брусака.

Він зазначив, що всі викладачі кафедр залучені до профорієнтаційної роботи, яка проводилась у закладах освіти Луганської, Донецької, Запорізької, Харківської областей.

Складено списки потенційних абітурієнтів, з якими проводиться індивідуальна робота. В інституті проводиться конкурс «Павутиння» з залученням потенційних абітурієнтів в мережах ІНТЕРНЕТ.

За інформацією НН ІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024