Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Захист випускних кваліфікаційних робіт

29-30 січня в НН ІТОТТ відбувся захист випускних кваліфікаційних робіт здобувачів освіти денної та заочної форми навчання.

Голова екзаменаційної комісії відзначила високий практичний та теоретичний рівень підготовки студентів та наголосила, що тематика випускних кваліфікаційних робіт є актуальною, відображає проблеми, які стоять перед митними органами, торговельними та виробничими підприємствами в сучасних умовах господарювання.

В роботах наведено товарознавчі характеристики та оцінки конкурентоспроможності товарів вітчизняних і закордонних виробників, висвітлені тенденції розвитку ринку окремих груп споживчих товарів, способи й умови їх зберігання, прогнозування збереженості окремих груп товарів, проведений  критичний аналіз  діючої нормативної документації та надано пропозиції щодо її удосконалення та гармонізації відповідно до вимог ЄС, висвітлено особливості ідентифікаційної експертизи, митного оформлення та контролю товарів, визначення їх митної вартості.

За спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (освітньої програми «Товарознавство і комерційна діяльність») захистили роботи 4 здобувача освіти. Голова екзаменаційної комісії – Вікторія Євлаш, доктор технічних наук, професор Харківського державного університету харчування та торгівлі, завідувач кафедри хімії, мікробіології та гігієни харчування.

Високу фахову компетентність та глибокі наукові знання під час захисту випускних кваліфікаційних робіт продемонстрували такі здобувачі освіти: Ірина Калініченко, Сергій Мороз та Сергій Яланжи.

За спеціальністю 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» (освітньої програми «Товарознавство та експертиза в митній справі») захистили роботи 12 здобувачів освіти.

Високу фахову компетентність та глибокі наукові знання під час захисту випускних кваліфікаційних робіт продемонстрували: Наталія Антонова, Катерина Гаврилова, Сергій Омельченко, Володимир Єщенко, Олександр Кудла, Євгеній Беліков.

Антонову Н.А. і Гаврилову К.В. рекомендовано до вступу в аспірантуру.

Випускові кваліфікаційні роботи здобувачів Омельченко С.В. та Єщенко В.В. направлені на Всеукраїнський конкурс дипломних робіт студентів вищих навчальних закладів зі спеціальності «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність», який буде проведено на базі Одеського національного політехнічного університету у березні 2019 р.

Результати виконаних випускних кваліфікаційних  робіт рекомендовані ЕК до впровадження у практику діяльності підприємств торгівлі, виробничих підприємств, органів Державної фіскальної служби України.

Колектив кафедри та університету звертається до випускників, вихованців університету зі словами: «Щоб доля дарувала плідні ідеї і виклики суспільно важливих справ. Щоб у Вас завжди вистачало сміливості на формування дерзновенних ідей. Щоб вистачало терпіння та працелюбності на їх доведення до втілення. Щоб завжди Ви раділи за успіхи інших, а Ваші успіхи радували інших. І якщо Ви відчуєте, що Вам не вистачає знань, то пам’ятайте: Ви один раз вже отримали освіту, і все інше необхідно зробити Вам самим. Бо людина вчиться все життя».

За інформацією НН ІТОТТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024