Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День Перемоги у ЛНУ

Вінок із маків, кулі з журавлями і нагрудні знаки з новим символом Перемоги виготовили в ЛНУ імені Тараса Шевченка.

До Великого свята у виші готувалися близько місяця. Так у рамках конкурсу «Мак – квітка пам’яті та поваги» студенти своїми руками зробили більше 150 маків із паперу. Із них оформили вінок, який урочисто поклали до пам’ятних знаків на Алеї Слави Старобільського факультету ЛНУ. У виші пояснили, у цих кольорах закладено свій сенс: «червоний – це колір крові, чорний – колір землі, а зелений – колір відновлення життя».

Крім того, у ЛНУ виготовили нагрудні знаки. З новими символами Перемоги, маками із жовто-блакитною стрічкою, були всі присутні на концерті. Цей захід став фіналом підготовки до свята.

«Ми провели урочистий захід учора, 7 травня. Тому що сьогодні День скорботи, завтра буде міське свято, а ми хотіли від імені керівництва, викладачів, співробітників і студентів привітати всіх ветеранів з Великою Перемогою. Думаю, у нас це вийшло, свято дійсно вдалося», – розповів в.о. ректора Сергій Савченко.

На концерті вітали ветеранів, звучали пісні воєнних років, вірші. Атмосфера була урочиста, але в той же час із сумом. «Усі, хто стояв поруч зі мною, плакали. Пісні, відомі з минулих воєнних років, сприймаються сьогодні по-іншому, вони викликають душевний біль. Виявилося, що ми стали поколінням воєнного часу», – поділилася враженнями одна з глядачок.

Фінальним акордом стала пісня «Журавлі». Під час її виконання в небо випустили 70 повітряних куль з білими журавликами, на яких написані імена рідних і близьких людей, які віддали своє життя заради майбутнього.

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024