Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Практичне заняття для студентів

Викладачі кафедри технологій виробництва і професійної освіти провели практичне заняття для студентів спеціальності «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)».

«Швейна промисловість є однією з великих та перспективних галузей легкої промисловості України, вона покликана задовольняти зростаючі потреби людей в одязі, – розповів доцент кафедри Бурдун В.В. – Головними завданнями, що стоять перед галуззю, є розширення асортименту і поліпшення якості одягу, забезпечення її конкурентоспроможності, підвищення ефективності виробництва. Це можливо, передусім, за наявності молодих кадрів високої кваліфікації. Саме з цією метою виникає потреба максимального наближення наших студентів до виробничого процесу під час навчання в університеті».

Заняття пройшло 23 квітня на базі ТОВ «Старобільська швейна фабрика». Його метою було: загальне ознайомлення з виробничою структурою підприємства; вивчення організації роботи підготовчо-розкрійного виробництва, роботи швейних цехів, експериментального цеху, процесу проектування нових моделей одягу, відділів управління підприємством; вивчення охорони праці у виробничих цехах.

Також було розглянуто питання виробничої практики для студентів на швейному підприємстві, що має у своїй структурі експериментальне, підготовче, розкрійне і швейне виробництво.

За час практичного заняття студенти ознайомились з використовуваним підприємством устаткуванням і продукцією, наочно побачили, як виглядає робочий процес.

ТОВ «Старобільська швейна фабрика» спеціалізується на пошивці фірмового одягу за спеціальним замовленням від іноземних засновників, таких як Франція. Фабрика має регулярні замовлення від засновників та шиє різний асортимент (блузи, жіночі та чоловічі штани, підліткові куртки, жакети). У зимовий період – пальтово-костюмний асортимент.

Відвідавши швейне підприємство, майбутні фахівці наочно побачили процес усіх тонкощів роботи, починаючи від підготовки тканини до розкрою до остаточної обробки і пакування готових виробів.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024