Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародна Інтернет-конференція

У ЛНУ відбулася V Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Україна – Китай: діалог культур та актуальні проблеми сучасного китаєзнавства».

Серед основних тематичних напрямів конференції: китайська мова (історія, лінгвістичні особливості, сучасний стан), методика викладання китайської мови як іноземної в Україні і в світі, літературознавчий аспект синології, історія педагогіки Китаю.

Участь в Інтернет-конференції взяли викладачі і студенти Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, а також викладачі китайської мови з США, Польщі, Росії. Планується публікація кращих матеріалів у фаховому виданні «Науковий Вісник Донбасу».

Із вітанням до учасників Інтернет-конференції звернулася завідувач кафедри східних мов Наталія Федічева (ВІТАННЯ). Вона подякувала учасників за участь в Інтернет-конференції і побажала їм плідної роботи, ефективної взаємодії, професійних і творчих успіхів.

У ході роботи Інтернет-конференції було відзначено високий рівень підготовки студентів ЛНУ імені Тараса Шевченка. Зокрема, студентка 4 курсу Черевата Анна підготувала доповідь «Алфавит и иероглифы. Происхождение китайского письма. Иньское письмо. Чжоуское письмо», а студент 3 курсу Шестопалов Артем підготував доповідь «Китайский язык как первый иностранный: этапы изучения в ЛНУ имени Тараса Шевченка (Украина) и Чжецзянском университете (КНР)».

Великий інтерес викликала відео-презентація науковця з університету Сілесі (Польща) Касі Баньки та стаття Олександра Леннарця (США), директора департаменту суспільних наук Шензенської Академії міжнародної освіти (Китай) про особливості навчання китайської мови. Треба зауважити, що Олександр Леннарць почав вивчати китайську під час роботи у ЛНУ імені Тараса Шевченко. Його досвід вивчення мови і роздуми щодо методів викладання є дуже корисним для українських студентів. Так, він упевнений, що самостійна робота з використанням новітніх інформаційних технологій є запорукою успішності оволодіння іноземною мовою.

 

 

 

 

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024