Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Українцям запропонували альтернативу заочного навчання

Поєднувати навчання, роботу та інші повсякденні справи тепер стане легше. Вчитися тоді, коли зручно пропонують у ЛНУ імені Тараса Шевченка.

У виші представили вдосконалену програму дистанційного навчання. Вважають, вона може стати альтернативою заочній формі.

Зароджуватися дистанційне навчання почалося ще задовго до бойових дій на сході України та евакуації луганського вишу. Над ним у ЛНУ працюють близько 13-ти років. «Ще з листопада 2002 року в нашому університеті з’явилася Лабораторія дистанційного навчання, а у 2004 році ми перші і єдині на той момент розробили нормативно-правові документи для такої форми навчання. З роками ми розвивалися в цьому напрямку, ну, а у зв’язку з вимушеною евакуацією цей процес прискорився», – зазначили у виші.

У системі дистанційного навчання змінилася форма подачі матеріалу. У виші активно застосовується інтерактивне навчання з використанням новітніх ІТ-технологій. «Ми впроваджуємо відеоспілкування. Установчу лекцію викладач обов’язково записує на відео, щоб встановити контакт зі студентом. Також відкриті гарячі лінії, на сайті створено он-лайн допомогу і плюс кожен студент може особисто звернутися до викладача за консультацією. Тобто, незважаючи на те, що учасники навчального процесу перебувають у різних містах, вони постійно контактують один з одним», – зазначив науковий керівник Лабораторії дистанційного навчання ЛНУ Микола Семенов.

У виші впевнені, удосконалене дистанційне навчання – це хороша альтернатива заочній формі. «Якщо сказати чесно, не кривлячи душею, то заочники вчаться 2 рази на рік під час сесій. Комусь цього цілком достатньо, а хтось хоче отримувати більше. Як раз для таких і існує дистанційна форма. Це повноцінне якісне навчання протягом усього навчального року, однак, що не вимагає особистої присутності у стінах вишу», – пояснив Микола Семенов.

У ЛНУ вважають, така форма навчання підійде тим, хто хоче отримати знання, а не просто диплом. Крім того, запевняють у Луганському національному, студентам, які працюють, буде неважко поєднувати навчання і роботу. «Учень сам вибирає, коли йому виконувати завдання. Він може робити це вночі, вранці або на роботі, якщо вона дозволяє. Тобто студент сам планує свій день і не залежить ні від кого, він не прив’язаний до певного часу і місця. У нинішній ситуації це досить актуально», – підкреслив Семенов.

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

 

 

 

 

 

 

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024