Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Олімпіада, присвячена пам’яті В.М. Усенка

На базі ЛНУ пройшла ІV студентська олімпіада з алгебри, присвячена пам’яті професора В.М. Усенка.

Олімпіада – щорічне математичне змагання студентів і аспірантів, яке проводиться на базі ЛНУ з 2011 року. Змагання присвячене видатному українському математику, доктору фізико-математичних наук, професору, завідувачу кафедри алгебри та дискретної математики Віталію Михайловичу Усенку, який працював у нашому університеті з 2001 по 2006 роки. За ініціативою професора В.Усенка при підтримці керівництва університету у 2002 році було організовано відомий у світі журнал міжнародного рівня «Algebra and Discrete Mathematics», який з 2012 року включено до наукометричної бази даних Scopus.

Олімпіада проводиться у вигляді змагання в особистому заліку. Вона проходить в один тур у формі письмової роботи протягом 3 годин та містить 6-7 задач. Олімпіадні завдання належать до таких областей алгебри: загальна алгебра, теорія чисел, лінійна алгебра, дискретна математика, теорія напівгруп, універсальна алгебра. За результатами олімпіади переможці нагороджуються дипломами 1-3 ступеня, іншим учасникам вручаються заохочувальні дипломи.

У цьому році олімпіада пройшла в режимі он-лайн, участь взяли студенти-математики Інституту фізики, математики та інформаційних технологій. Завдання були розміщені на сайті дистанційного навчання. За підсумками конкурсу визначилися переможці олімпіади з алгебри:

  • Романченко Тетяна, магістрантка, спеціальність «Математика» (І місце);
  • Бахмет Тетяна, 5 курс, спеціальність «Математика» (ІI місце);
  • Кулешова Кристина, магістрантка, спеціальність «Математика» (ІIІ місце).

Вітаємо призерів й бажаємо подальших успіхів!

V студентська олімпіада з алгебри, присвячена пам’яті професора В.М. Усенка, запланована на квітень 2016 року.

Кафедра алгебри та системного аналізу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024