Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Обдарована молодь – 2015»

Більше чотирьохсот учасників із семи регіонів України боролися за перемогу на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Обдарована молодь – 2015».

Юні музиканти, вокалісти, танцюристи і художники показали свої таланти в суботу, 18 квітня у Старобільську Луганської області. Традиційно вже в 17-ий раз приймав гостей Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. «Наш виш щорічно, починаючи з 1998 року, проводить цей фестиваль. Раніше він був регіональним, але з роками географія учасників розширювалася. Так у минулому році ми отримали статус всеукраїнського фестивалю, а в цьому році успішно його підтвердили», – розповіла директор Інституту культури і мистецтв ЛНУ Інна Сташевська.

Незважаючи на складні часи в Україні і наближеність до лінії фронту (100 км), молодь усе-таки з’їхалася у Старобільськ. Як кажуть у ЛНУ, для мистецтва немає перешкод. Із цим виразом погодилися всі учасники фестивалю. Серед них представники різних міст Луганської, Донецької, Харківської, Сумської, Запорізької, Дніпропетровської областей та міста Києва.

«Наш колектив приїхав із Сум, – розповідає одна з конкурсанток. Батьки, звичайно, хвилювалися за мене, але все ж дозволили поїхати. Я рада, що побувала тут на фестивалі. Ми встигли не тільки виступити, але і подружитися з хлопцями. Тепер будемо спілкуватися по інтернету».

Відзначимо, за перемогу боролися дві вікові категорії: студенти коледжів, училищ культури і мистецтв та учні старших класів художніх і загальноосвітніх шкіл. Хлопці виступали в чотирьох основних номінаціях: «Музичне мистецтво», «Хореографія», «Образотворче мистецтво» і «Кіно-, телемистецтво». Кожна з них ділиться ще на декілька напрямів.

За підсумками фестивалю переможцями стали 24 людини в різних номінаціях. Зі своїми номерами вони ще раз виступили на Гала-концерті. Глядачі зустрічали починаючих артистів бурхливими оплесками. А Гран-прі і головний приз фестивалю-конкурсу, статуетку мудрої сови – символу ЛНУ, отримав вокальний ансамбль «Junior Bomond» з Новопскова Луганської області.

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024