Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

На істфаці завершилась п’ята аудиторна сесія

У суботу, 18 квітня, завершилась п’ята аудиторна сесія студентів Інституту історії міжнародних відносин і соціально-політичних наук.

Два тижні підряд усі бажаючі студенти інституту мали можливість з головою зануритись у студентське життя. Логічно, що першочергову увагу директорат відводив навчальному процесу. Так, якщо на першому заїзді другого семестру провідна увага приділялась лекційній роботі, то на другому – студенти в основному спілкувались із провідними викладачами на семінарських заняттях. Два тижні третього заїзду будуть відведені для проведення останніх семінарів, модулів, КСР-ів та підведенню підсумків. Указана система побудови освітнього процесу у поєднання з інтенсивним графіком навчання під час заїздів дозволила по низці дисциплін повністю перейти на аудиторне навчання.

Особливістю квітневих аудиторних тижнів було проведення традиційних Днів науки. У межах заходу були організовані секції по спеціальностям, на яких студенти та викладачі презентували свої наукові розвідки. Найбільш яскравою та незабутньою була доповідь доктора історичних наук, професора Віктора Крюкова, який на основі залучення широкої наукової бази розвінчав нещодавно запропоновану, у так званій Луганській народній республіці, теорію про окрему расу людей Луганщини.

Яскравим було і поза навчальне життя студентів. Цього разу, окрім традиційних заходів, директорат та окремі викладачів відвідали студентів у гуртожитку, де у теплій, сімейній атмосфері провели «вечір питань та відповідей». У межах заходу кожен із присутніх мав можливість задати будь-яке питання присутнім викладачам. Жарти, комічні випадки із студентського життя, спогади про рідний факультет та, звісно, гімн істфаку наприкінці зробили цей вечір незабутнім. Своєрідною відповіддю стало запрошення викладачів у похід на природу, який на вихідних самостійно організували старшокурсники.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024