Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Цукерки для спортсменів

Сьогодні фахівці у сфері харчування приділяють увагу створенню новітніх розробок в області спортивного харчування. Останній винахід – цукерки для спортсменів.

Активну частину наукового дослідження проводили в Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка. Новітніми розробками є цукерки «Тріумф» і «Таємниця сили». Ці два види кондитерських виробів чинять активний вплив на організм спортсмена – збільшують продуктивність праці, підвищують витривалість, сприяють швидкому відновленню організму при великих навантаженнях.

Автори корисних солодощів пояснюють: «Цукерки засновані на натуральних речовинах, до складу яких входять функціональні інгредієнти. Наприклад, гуарана – це кращий природний засіб, що відновлює сили у спортсменів після навантажень і тренувань».

У ЛНУ розповіли, що вживати подібні кондитерські вироби можуть дорослі і діти після 14 років. «Це можуть бути не тільки спортсмени, а й люди, які мають великі фізичні навантаження. У цьому випадку цукерки підтримують організм у тонусі. Але, розробки мають основну спрямованість на спортсменів. Цукерки виступають додатковим харчуванням в основному раціоні. Ми радимо вживати один вид цукерок до тренування, а інший після», – пояснили фахівці університету.

На даному етапі команда розробників займається створенням альтернативного складу, який буде більш доступним для споживачів: «Було вирішено замінити волоський горіх на арахіс. Від цього смак не зміниться, а ціна стане прийнятною. До того ж доступність деяких компонентів стала неможлива, саме тому ми знайшли адекватну заміну, яка зберігає функціональну спрямованість кондитерських виробів», – підкреслили винахідники.

 news_mac_28_15

Прес-центр ЛНУ (м. Старобільськ)

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024