Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Баскетбольна першість університету

Баскетбольна першість університету завершилася впевненою перемогою команди інституту фізичного виховання та спорту.

П’ять ігор – п’ять перемог, стовідсотковий результат. Стартовий склад команди (Віталій Кондратенко, Андрій Українцев, Ярослав Оніщенко, Олександр Шестак та Іван Орлов)  злагоджено діяв на майданчику і як наслідок перше місце. А сходження на спортивний олімп «інфізівці» розпочали грою проти молодих баскетболістів регіонального центру професійної освіти Старобільського відділення. Молодь досить впевнено чинила опір і лише з перевагою в 9 очок матч виграв ІФВС. Рахунок 26:15.

Другий матч проти ФПН видався дещо легшим про що підтверджує і результат гри 54:34. Та інтрига першості чекала на заключні ігри, коли «інфізівцям» протистояли команди «Альма – матер» (збірна викладачів) та ФВ-4 –  команда також ІФВС, але які розпочали навчання ще в Старобільському факультеті. «Альма – матер» впевнено просувалася по турнірній таблиці і гра проти ІФВС повинна була дати відповідь: хто стане переможцем, тому що в напруженому матчі «Альма – матер» – ФВ-4 з рахунком 28:25 перемогу святкували більш досвідчені гравці команди «Альма – матер». А це означало що залишилося лише два кандидати на перемогу. І гра між ними розпочалася обережно, про що свідчіть і рахунок першого періоду 8:2 на користь ІФВС. Лідер команди «Альма – матер» Євген Решетило намагався своєю грою вселити впевненість в дії гравців своєї команди і це йому вдалося в другому періоді: гра дещо вирівнялась. «Альма – матер» виграла період з рахунком 10:7 і відновила інтригу матчу. Та впевнені дії лідера ІФВС Віталія Кондратенка перекреслили всі сподівання вболівальників «Альма – матер» на перемогу своєї команди. ІФВС виграє третій та четвертий період і матч в цілому 39:27 і в піднесеному настрої налаштовувались на заключну гру проти ФВ-4.

В цій першості варто відзначити гру РЦПО проти збірної команди коледжів та НН ІФМІТ. Матч, який протягом всього часу тримав в напрузі як гравців, так і численних вболівальників. Командам бракувало десь трішки майстерності в виконанні технічних прийомів, але емоції матчу, бажання перемогти були на високому рівні. Не витримали нерви в молодого гравця –  Вадима Ігумінова,  і за п’ять персональних фолів він покидає майданчик, ставлячи в надто скрутне становище команду РЦПО. За неспортивну поведінку в четвертому періоді був вилучений гравець стартової п’ятірки збірної коледжів та ІФМІТ Максим Попов. Втрата Ігумінова для РЦПО стала фатальною, він лідер команди і на заключних хвилинах міг вплинути на кінцевий результат. А так влучний кидок Микити Тазміна на останніх секундах і результат 17:16 на користь збірної КЛНУ, СГПК та ННІФМІТ.

Заключний матч першості ІФВС – ФВ-4 був впевнено виграний ІФВС 47:24. Другою командою першості стала «Альма – матер», третьою ФВ-4. Кращий бомбардир –  Євген Решетило, кращий гравець -Віталій Кондратенко.

Голова спортивного клубу
П. В. Ярошенко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024