Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Закінчено проект «Гуртожиток»

Навчально-науковий інститут педагогіки і психології став ініціатором проекту «Гуртожиток».

У липні 2017 року НН ІПП знайшов міжнародних партнерів, які вирішили допомогти студентам ЛНУ імені Тараса Шевченка відремонтувати та облаштувати гуртожиток № 93.

На початку проекту групою експертів було проведено фокус-групу з керівництвом та студентським самоврядуванням НН ІПП та гуртожитку, під час якої було виявлено соціально-побутові проблеми студентів, які проживають у гуртожитку.

Партнерами НН ІПП в облаштуванні гуртожитку стали Регіональний офіс УВКБ ООН в Україні та донори з Німеччини.

Ремонтні роботи розпочалися в серпні. Було покладено плитку та лінолеум на підлогу, зроблено штукатурку стін, проведено каналізаційні труби; придбано й підключено бойлери, холодильники, пральні машини, газові плитки, сушилки, чайники, освітлювальні лампи, унітази та ін.

Крім того, кімнати було облаштовано ліжками з постільною білизною, термальними ковдрами, ортопедичними матрацами, гіпоалергенними подушками, письмовими столами, тумбочками, шафами, полицями для книг; проклеєно шпалери, пофарбовано стіни, вставлено пластикові вікна, двері тощо.

Багато зусиль щодо ремонту приклали самі студенти. Вони допомагали майстрам клеїти шпалери, фарбувати стіни, прибирати старі меблі та речі, облаштовувати кімнати.

Значний внесок у реалізацію проекту зробили проректори Бабічев О. І. та Ковальов Д. Ю.

З хлібом і сіллю, словами привітання і вдячності, розкішним столом з традиційними українськими стравами зустрічали студенти іноземних партнерів в оновленому гуртожитку.

Гості з Німеччини були вражені гостинністю та чарівністю наших дівчат, завзятістю й працьовитістю хлопців. Наостанок іноземні партнери висловили надію на подальшу співпрацю.

Тепер студенти повністю задоволені комфортними умовами проживання в гуртожитку. А це, як відомо, є запорукою успішної освіти та творчого розвитку.

 

За інформацією навчально-наукового
інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024