Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Конотопська відьма» по-новому

Студенти і викладачі університету відвідали Луганський обласний академічний музично-драматичний театр.

16 грудня студенти разом з викладачами Луганського національного університету імені Тараса Шевченка відвідали Луганський обласний академічний музично-драматичний театр. Того дня була вистава «Конотопска відьма» за Г. Квіткою-Основ’яненком. Написана ще в 19 столітті повість сьогодні заграла по-новому – реп-бурлеск на 2 дії. Режисер Володимир Московченко все перевернув догори дригом. Замість народних танців – хіп-хоп, замість звичайних пісень – реп.

Оновлений варіант повісті викликав у глядачів здивування і захват, адже ніхто не очікував, що можна так інтерпретувати «Конотопську відьму». По завершенню вистави студенти розказали, що вони думають про неї. «Я вражений, вражений майстерністю і цікавою грою, вражений подачею, неможливо було очі відірвати. Я сидів в очікуванні, що ж буде далі. І хоча знаю цю повість, її зміст, мені було цікаво, як актори подадуть її. Адже такий варіант з хіп-хопом і репом бачу вперше. Навіть уявити собі не міг, що звичайну повість можна перетворити на таке дійство», – каже студент 2 курсу Сергій Теряєв.

Студенти висловили надію, що і в подальшому будуть відвідувати такі заходи, бо вони не тільки сприяють культурному розвитку, а дозволяють весело провести час.

Олена Смитаніна, прес-центр ЛНУ
імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024