Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Правовий лікбез

У навчально-науковому інституті історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук відбулися заходи, присвячені Всеукраїнському тижню права.

Всеукраїнський тиждень права спрямований на забезпечення додержання та поваги до свобод людини й громадянина та розвиток міжнародного співробітництва в галузі правознавства. Подібні заходи є важливими для саморозвитку студентської молоді, формування її правової культури та інформованості.

Так,13 грудня кафедрою політологї та правознавства був підготований правовий лікбез для студентів першого курсу СГПК та КЛНУ імені Тараса Шевченка. Студенти інституту історії, міжнародних відносин та соціально-політичних наук  спільно з Бублик Ольгою Іванівною (кандидат історичних наук, доцент)підготували наукові доповіді, які повномірно розкривають тему прав та правової культури.«Тиждень права – важливий для кожного з нас, адже у кожного з нас є права і знання їх полегшують наше життя» – наголосив  директор НН ІІМВСПН  Бадер Антон Васильович.

Пріоритетність прав, правова культура, розуміння того, що за порушення закону настає відповідальність – саме це стало гаслом заходу. Студенти порушували  різні питання:  починаючи від загальної декларації прав людини, обов’язків батьків  і дітей й до прав що стосуються внутрішньо переміщених осіб. «На жаль, з 2014 році у нас існує така категорія населення, як ВПО. Ця тема гостро постала у сучасному суспільстві. І серед студентів нашого університету є внутрішньо переміщені особи, вони повинні знати про свої права, тому ми не могли сьогодні оминути цієї теми»

Проведення подібних заходів дозволить об’єднати зусилля та цілі державних органів, приватних та громадських інституцій у напрямі утвердження прав і свобод людини, а також забезпечить обізнаність наших громадян у своїх правах та обов’язках.

Олена Смитаніна,
прес- центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024