Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

10-річний ювілей

Навчально-науковий інститут фізики, математики й інформаційних технологій відзначив 10-річний ювілей.

Дні народження – основа основ і для людини, і для будь-якого ВНЗ, кожного його факультету та інституту. У цей день прийнято збиратися в колі друзів, підводити підсумки, згадувати тих, хто пов’язав свою долю з фізматом і дивитися у світле майбутнє інституту. Навчально-науковий інститут фізики, математики та інформаційних технологій був утворений 1 грудня 2007 року.

За цей час інститутом керувало три директора: кандидат педагогічних наук Микола Анатолійович Семенов (2007-2008 р.р.), кандидат фізико-математичних наук Ірина Олександрівна Михайлова (2008-2010 р.р.) та кандидат технічних наук Геннадій Анатолійович Могильний (з 2010 р по сьогоднішній день).

Під керівництвом Г.А. Могильного на базі навчально-наукового інституту відкриті науково-дослідні лабораторії, організовано роботу підрозділу при переміщенні в Старобільськ, а потім і в Рубіжне.

5 грудня 2017 студенти і викладачі інституту зібралися в актовому залі на святковий вечір. Ведучі вечора студенти Роман Ткаченко та Юлія Величко, відкрили вечір привітальними словами для всіх іфмітівців і їх гостей. Урочиста частина розпочалася з гімну України.

Директор інституту Г. А. Могильний привітав усіх з ювілеєм і описав перспективи розвитку підрозділу. Заступник директора з соціально-гуманітарних питань В. В. Матієвський провів міні-лекцію з історії інституту та його родоначальника, фізико-математичного факультету. Описав видатних вчених і особистостей, чия доля була нерозривно пов’язана з інститутом. Після закінчення лекції відбулася міні-вікторина з солодкими призами.

Студенти Віра Соловйова та Володимир Олексіїнко  Володимир виконали пісню на честь 10-річчя інституту.

Після цього виступив в.о. завідувача кафедри інформаційних технологій і систем М. А. Семенов (перший директор інституту), який висловив надію, що студенти навчально-наукового інституту будуть переможцями як в навчанні, так і в спорті й, головне, у трудовій діяльності.

Директор навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій і туризму, кандидат біологічних наук Віктор Федорович  Дрель звернувся з відеопривітанням і побажав, щоб університет вцілому й інститут зокрема були лідерами в сфері освіти України.

Студенти 4 курсу спеціальності «Документознавство та інформаційна діяльність» приготували для викладачів конкурс-сюрприз.

Завідувач кафедри фізико-технічних систем та інформатики Ю. Г. Козуб розповів про важливі моменти з життя університету та висловив впевненість у тривалому та плідному житті інституту.

Завершився вечір виконанням пісень студентами першого курсу Євгеном Халізовим  і Миколою Кисельовим.

Історія підрозділу складається з неповторного життєвого шляху кожного його вихованця, що помножує  своєю працею авторитет і славу нашого інституту й університет. Будемо сподіватися, що свій наступний ювілей НН ІФМІТ і його співробітники зустрінуть у звільненому Луганську.

За інформацією НН ІФМІТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024