Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Заходи, присвячені тижню права

У навчально-науковому інституті історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук відбулися заходи, присвячені Всеукраїнському тижню права.

Всеукраїнський тиждень права спрямований на забезпечення додержання та поваги до свобод людини й громадянина та розвиток міжнародного співробітництва в галузі правознавства. Подібні заходи є важливими для саморозвитку студентської молоді, формування її правової культури та інформованості.

У рамках діяльності правового клубу, кандидат історичних наук М.І. Русанова організувала перегляд фільму «Життя Девіда Гейла» для студентів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Політологія» та «Історія». Кінострічка присвячена людині, яка віддала власне життя заради перемоги над несправедливим правосуддям. До присутніх звернувся директор навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук А.В. Бадер, який наголосив на значенні правозахисної діяльності та правової культури особистості.

Продовженням заходів стала зустріч з прокурором відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури Луганської області. Він розказав студентам навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук про адміністративні правопорушення, навів переконливі приклади з досвіду роботи прокурором, а також відповів на актуальні питання молоді. Кожен присутній зміг усвідомити власну відповідальність за свої вчинки та їх наслідки.

Проведення подібних заходів дозволить консолідувати зусилля та поєднати цілі державних органів, приватних та громадських інституцій у напрямі утвердження й забезпечення прав і свобод людини, сприятиме входженню України як правової держави до європейської спільноти.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024