Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Тижні Українсько-німецького року мов

Сьогодні кафедра романо-германської філології завершила тижні Українсько-німецького року мов 2017, приєднавшись до понад 50 культурних подій і заходів по всій Україні.

Завідувач кафедри романо-германської філології Шехавцова С.О. наголосила, що метою Українсько-німецького року мов є поглиблення існуючої співпраці між установами освіти та культури обох країн та започаткування нових довгострокових партнерських стосунків і проектів. Саме тому студенти кафедри завершили ці тижні творчими номерами українською та німецькою мовами, які розкривають особистісно-креативний потенціал  сучасної молоді. Зі сцени лунали вірші, пісні, презентації, інтерактивні бесіди та цікаві повідомлення. Активну участь у заході приймали студенти-іноземці.

Завдяки таким заходам відбувається формування особистісних якостей у майбутніх фахівців з іноземної мови, а саме: толерантності до всіх учасників міжкультурної комунікації, соціокультурної відповідальності за себе, як представника української держави, дипломатичності, з метою підтримки діалогу культур, готовності використовувати соціокультурні традиції та норми іншомовного суспільства, а також самостійно існувати в полікультурному середовищі.

Отже, тиждень приурочений Українсько-німецькому року мов ще раз актуалізував необхідність знайти спільну мову між країнами та культурами для вираження власної громадянської позиції, що є дуже відповідальною місією для представників різних мов і культур.

За інформацією кафедри романо-германської філології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024