Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Вільні творять майбутнє»

У ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся театралізований захід «Вільні творять майбутнє».

Захист національних інтересів держави, демократичних цінностей, прав і свобод людини завжди мали велике значення для українського народу. Протягом багатовікової історії державотворення, найкращі сини України боролися за власну незалежність та суверенність.

У 2014 році мільйони українців, об’єднавшись навколо спільної мети, стали на заваді узурпації влади. Вшановуючи подвиг героїв Революції Гідності та Помаранчевої революції, студенти та викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка провели театралізований захід «Вільні творять майбутнє».

Почесними гостями урочистостей стали голова Старобільської районної державної адміністрації А.І. Гаркавий та військовослужбовці Збройних Сил України.

На початку заходу до присутніх звернувся ректор університету С.В.Савченко. Він згадав героїв, які віддали своє життя за майбутнє України та подякував присутнім військовим за їх вклад у захист нашої держави. Слова привітання промовив і голова Старобільської районної державної адміністрації А.І. Гаркавий, який наголосив на значній ролі студентів у подіях 2014 року.

За активну волонтерську діяльність було нагороджено О.В. Черевату, яка бере активну участь у допомозі військовим. Олена Володимирівна подякувала своїм друзям, які були поруч, підтримували та надавали допомогу.

Продовженням заходу стали творчі номери у виконанні студентів та співробітників університету. Молодь виконала пісенні композиції, присвячені трагічним подіям 2014 року та героям «Небесної сотні». Не залишив нікого байдужим проникливий танок у виконанні хореографічного колективу «Натхнення», а Михайло Влайков від імені студентського братства виразив слова шани та подяки захисникам.

По завершенню свята, студенти поклали квіти до університетського стенду загиблим жителям Старобільщини, та до місця поховання  захисників України на міському кладовищі.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024