Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Виставка до Дня Гідності та Свободи

Щорічно, згідно указу президента від 13 листопада 2014 року, 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи.

Революція Гідності 2013 року об’єднала весь український  народ навколо високої мети – відстоювання незалежності України, захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина. І тепер, згідно указу президента від 13 листопада 2014 року , щорічно 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи.

Сьогодні на відзнаку цієї дати Коледжом  Луганського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з Луганським обласним краєзнавчим музеєм було відкрито  тематичну пересувну виставку присвячену історичним подіям 2013-2014 року. Тут розмістили фотографії кривавих подій, де відображено і переживання, і сльози матерів, і кохання, і безлад, яким був  окутий Майдан. Не могли не включити до виставки тих, хто борючись за честь та свободу нашої країни загинули.

Зі словами подяки за вагомий внесок викладачів  у виховання молоді звернулась заступник директора Луганського обласного краєзнавчого музею  з науково- дослідницької роботи – Коваленко Тетяна Володимирівна. Вона наголосила , що ми самі створюємо свою історію, і молодь є активним рушієм цього процесу, тож  маємо пам’ятати, як і світлі сторінки з життя нашого народу, так і такі темні  як події 2013-2014 років.  А Іванова Юлія Миколаївна – директор Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка  розказала, чому Революція Гідності є важливою для кожного з нас.

Хвилиною мовчання присутні вшанували героїв Небесної Сотні, учасників АТО, які віддали свої життя за те, щоб змінити хід історії нашої держави й дати українській нації шанс на гідне майбутнє.

По завершенню урочистого заходу студенти і викладачі мали змогу переглянути виставку.

Олена Смитаніна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024